Datum: 11/12/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Freethiel
Westerlo in de Beverse boot
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
Westerlo in de Beverse boot
Foto: © SC

Beveren nam onmiddellijk het heft in handen. De bezoekende verdediging kreeg geen grip op de bijna volledig Ivoriaanse ploeg en Beveren kreeg dan ook al snel enkele kansen. Gelukkig voor Westerlo stond Bourdon goed te keepen. De Kempenaars kregen echter ook een goede kans, maar Vanarwegen besloot op Copa

Na elf minuten keek Westerlo tegen een achterstand aan, na een makkelijk doelpunt voor Sanogo.  Beveren bleef na het openingsdoelpunt goed voetballen, maar Bourdon bleef ook goed keepen.  Westerlo had nog geluk dat scheidsrechter Bultynck geen doelpunt zag bij een schot van Romaric dat met de doellijn flirtte.  Westerlo kon voor rust enkel nog dreigen met een combinatie Vanarwegen-Delen, maar de twee stuitten op de Beverse verdediging. De thuisploeg tikte de eerste helft rustig uit, zonder in problemen te komen.

De tweede helft begon aangenaam met een offensief van Westerlo. De Kempenaars kondenn echter niet scoren en kregen al na tien minuten het deksel op de neus. Sanogo omzeilde de buitenspelval en versloeg Bourdon voor de tweede keer. Westerlo liet echter het hoofd niet hangen en bood nog weerwerk, maar Janssens en co slaagden er niet in de bal in het net te doen belanden.

Het was Beveren dat opnieuw scoorde. Sanogo kon nog maar eens alleen op Bourdon afgaan en besliste de wedstrijd. Vijf minuten later was de vernedering compleet voor Westel.  Een vrije trap van Romaric belandde prachtig in doel. Janssens gaf echter niet op en ook hij knalde heerlijk binnen op vrijschop. Een mooie eerredder voor de jongens van Ceulemans.
Verder dan dat kwam Westerlo echter niet. Wagemakers kreeg zelfs nog een tweede gele kaart.  Beveren leefde zich nog eens uit op het veld en pakte de Kempenaars helemaal in.