Stadion: Le Canonnier
Moeskroen geeft Bergen pandoering
Julie NĂ©man

Moeskroen kreeg deze namiddag Bergen over de vloer dat alleen Said miste. Bij Moeskroen was Teklak geschorst, wat betekende dat trainer Saint-Jean dezelfde elf op het veld zette dat Cercle Brugge de laan uitstuurde.

We waren nog geen negen minuten weg wanneer het eerste doelpunt al viel. Goussé werd door Cortez, al dan niet buitenspel, diep gestuurd en deze kwam alleen voor Vandendriessche. Hij legde de bal beheersd binnen en bracht de bezoekers al zeer vroeg op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later waren ze daar alweer. Het was opnieuw Goussé die Cortez naar voren stuurde, maar hij vond Vandendriessche op zijn weg. Dit was ook meteen het einde van een saaie eerste helft.

De boodschap in de kleedkamers van de thuisploeg tijdens de rust was duidelijk: scoren. En dat deden ze ook, want iets anders dat gebeurde er niet meer. De gelijkmaker viel in de 50e minuut. Sanchez stuurde Lorenzi diep die Suray kon omzeilen en in de linkerbenedenhoek binnenschoot. Het tweede doelpunt was zeven minuten later een feit. Opnieuw Lorenzi lag aan de basis door Cousin de bal te bezorgen. Deze kon daarna Lecomte bereiken. Hij kon RabĂ©sandratana opzij zetten schoot de bal hard in het dak van het doel. Het is tevens zijn eerste van het seizoen. Het derde doelpunt stond op naam Nokeu die simpel kon binnenleggen. Moeskroen ziet een vierde wel zitten en Zewlakow kon na een voorzet van Lorenzi, weer hij, binnenkoppen. Het laatste doelpunt was opnieuw van de Pool.

Moeskroen wint dus met duidelijke cijfers van Bergen dat nu naar de laatste plaats in het klassement zakt. Moeskroen verovert de tiende plaats.