Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
Brussels wint nog eens
Tonnelier Caroline

FC Brussels heeft zijn derde overwinning van het seizoen op zak.  Het won nipt op het veld van Cercle met 1-2.  De West-Vlamingen blijven na de zware nederlagen tegen Moeskroen en Charleroi op de sukkel.

Cercle-trainer Van Veldhoven gaf Mollez in doel de voorkeur op Begeyn.  De Smet keerde terug uit schorsing en Slovic kreeg de voorkeur op Milosevic.  Bij Brussels was Haydock geschorst en keerde Makasi terug uit blessure.
Brussels was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg.  In de 25e minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong via Culek.  Nog geen vijf minuten later verdubbelde Omonga de voorsprong op aangeven van Zezeto.
Van Veldhoven besefte dat Cercle in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen en voerde een dubbele vervanging door.  Dekelver en Vlahos kwamen erin voor Roiha en Slovic.  De thuisploeg startte sterk in de tweede helft en Brussels kreeg het moeilijk na de vroege uitsluiting (2x geel) voor doelpuntenmaker Omonga.  Amper drie minuten na die rode kaart maakte invaller Dekelver na een goeie actie de aansluitingstreffer.  Cercle ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in Brussels-doelman Izgi een tweede keer te verslaan.

De West-Vlamingen zakken door deze derde nederlaag op rij weg naar de dertiende plaats.  Brussels wordt opnieuw alleen zestiende, op 5 punten van Sint-Truiden en met 3 punten voorsprong op Oostende.