Datum: 11/12/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Diaz Arena
Oostende mag eindelijk vieren
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Oostende mag eindelijk vieren
Foto: © SC

Eindelijk is het zover: Oostende behaalde vanavond zijn eerste overwinning van het seizoen.  Het versloeg in een spannende wedstrijd La Louvière.  

In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg, wat zich vertaalde in een hele reeks hoekschoppen. Het was echter Oostende dat vlak voor de rust op voorsprong kwam met een knap doelpunt van Marino. Lang kon de thuisaanhang echter niet vieren. Amper een minuut na het openingsdoelpunt lag de gelijkmaker al in de netten. Ishiaku bracht de Wolven langszij.  

Na de rust ging de thuisploeg resoluut op zoek naar het winnende doelpunt, maar moest opletten voor de tegenaanval. In blessuretijd kreeg de kustploeg dan toch loon naar werken.  De thuissupporters kunnen eindelijk feesten nadat Portier het winnende doelpunt voorbij Proto knalde.  In de vreugde van dit doelpunt kreeg Wallaeys nog een domme rode kaart.  Hij kreeg zijn tweede geel omdat hij op de hekken klom.  Het is al de tweede keer dat een speler van Oostende een dergelijke domme kaart pakt.  In het begin van de competitie kreeg Zoko zijn tweede geel omdat hij zijn truitje uittrok na zijn doelpunt tegen Club Brugge.  

Dankzij deze overwinning laat Oostende de laatste plaats aan Bergen, dat morgen nog speelt.