Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Genk vindt geen opening in Charleroi
Daniel Jamro

Genk mocht na de overtuigende zege tegen Lierse van vorig weekend, zijn vorm gaan bewijzen in Charleroi.  Charleroi werkt een schitterend seizoen af, maar had toch serieuze moeite, vorige week, op het veld van Brussels.  Pas op het einde van de wedstrijd kon het afstand nemen van de Brusselse club die momenteel de voorlaatste plaats inneemt.

De eerste 20 minuten van de eerste helft was het duidelijk dat beide teams een tactisch verfijnde trainer op de bank hadden.  Het was een aftasten, een studieronde om u tegen te zeggen.  Het enige vermeldenswaardige was een fout van Moons.  In de 5de minuut trapte hij domweg de bal in de voeten van Akgul.  Gelukkig voor de Genkse goalie was de aanvaller te verrast om gevaarlijk te kunnen worden.

In de 24ste minuut is het dan raak.  Kargbo stuurt Macquet weg op links, deze zet mooi voor en Akgul versloeg Moons.  Charleroi op voorsprong.
Vanaf het openingsdoelpunt laat de thuisploeg de bezoekers komen.  Zodra ze gevaarlijk kunnen worden, in de zone van de waarheid, wordt de deur op slot gedaan en kregen de Genkse spelers geen cm ruimte meer.  Genk kon hier niet dadelijk een oplossing voor vinden.

Vlak voor het einde van de eerste helft is het zelfs Charleroi, dat terug gevaarlijk werd.  Na een misverstand tussen Claessens en zijn doelman, komt Christ in balbezit.  Hij ziet de vrijstaande Brogno staan en deze laatste verslaat Moons.  De doelman laat stuntelig de bal door de benen glippen. Een 2de blunder van de Genkse doelman waarvoor Genk de rekening gepresenteerd krijgt.
Bij rust staat Charleroi 2-0 voor.  Charleroi had genoeg aan 3 echte kansen om 2 maal te scoren.  Bij Genk blijkt eens te meer dat de ploeg het moeilijk krijgt als het, het spel moet maken en ze vinden geen oplossing om de thuisverdediging te ontwrichten.

Vandereycken probeert iets aan het spelbeeld te veranderen door met 2 nieuwe krachten de 2de helft te beginnen.  Kpaka komt erin voor Matoukou en Haroun mag de plaats van De Condé innemen.  Na een uur spelen levert dat 1 echte kans op.  Engelaar werd mooi vrijgespeeld door Haroun, maar het schot van de Nederlander ging over.
Charleroi blijft als een blok verdedigen en Genk geraakt daar maar niet door.
Na 71 minuten gespeeld te hebben, gooit Genk zijn laatste troef op tafel.  De Camargo komt erin voor Claessens.

Buiten een bal tegen de paal (Haroun) en nog een bal langs doel (Engelaar) kan Genk echter niets noemenswaardig presenteren.  Charleroi verdient vandaag de 3 punten.

Genk had de kans om zich duidelijk te profileren bovenaan de rangschikking maar na 6 ongeslagen wedstrijden kreeg het hier een beetje (defensief) voetballes.

Charleroi blijft meedoen voor Europees voetbal en staat 3de met 29 punten (het kan wel morgen ingehaald worden door Gent dat maar 1 punt minder heeft), Genk staat op de 6de plaats met 27 punten.  Standard kan ook Genk nog inhalen.  De Luikse trots speelt morgen op het veld van Gent.

Opstelling:
Charleroi: Laquait Bertrand, Defays Frank, Kargbo Ibrahim, Reina Loris, Chabaud Sébastien, Kraouche Nasrédine (74' Thibaut Detal), Macquet Laurent, Kéré Mahamoudou, Christ Grégory, Akgül Izzet (68'  Orlando), Brogno Toni.
Racing Genk: Moons Jan, Claessens Gert (72' Igor  De Camargo), Mokoena Aaron, Matoukou Eric (46' Paul Kpaka), Priske Brian, Sigurdsson Indridi, Daerden Koen, Wamfor Justice, De Condé Dimitri (46' Faris Haroun), Engelaar Orlando, Vandenbergh Kevin.

Scheidsrechter: Van de Velde