Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stayen
Sint-Truiden in extremis nog gelijk
Dieter Arens

Sint-Truiden heeft op het nippertje een punt kunnen bemachtigen tegen Germinal Beerschot. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De partij begon aardig met een kans voor Sint-Truiden. Op een hoekschop kopte Diabete maar net naast. Daarna verwaterde het spel wat langs beide kanten zodat er niet veel opwindends meer te noteren viel. Het laatste "degelijke" wapenfeit kwam er via Hajnal, maar zijn schot was niet succesvol.

De tweede helft bracht beterschap. Meteen na de koffiepauze scoorde Buvens ei zo na, maar Verbist had een uitstekende redding in huis. Wat later kreeg De Wree een goede kopkans die uiteindelijk zijn poging op doelman Castro zag stranden. Na 60 minuten spelen was er weer een goede kans voor de Truienaars. Buvens nam zijn verantwoordelijkheid bij een vrije trap en trapte de bal tegen de lat. Pech voor de thuisploeg.

20 minuten voor het einde kwam Germinal Beerschot op voorsprong. Cruz haalde hard uit vanop zo'n 20 meter, zijn bal week af, en ging over Castro in doel: 0-1. Toch ging Beerschot niet met de zege lopen, want in de slotminuten kon Ipoua de verdiende gelijkmaker scoren: 1-1.

Beide ploegen schieten niet veel op door dit gelijkspel.