Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Anderlecht makkelijk voorbij Moeskroen
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft na twee oefennederlagen opnieuw met de zege aangeknoopt. De landskampioen klopte een enorm zwak Moeskroen met 2-0.

De wedstrijd begon met enkele leuke kansjes voor de thuisploeg. De pogingen van Tihinen en Grégoire misten echter richting en kracht. Ook Baseggio kende geen geluk in de afwerking, want zijn uitstekende inzet stuitte op de paal. Ook de rebound van Grégoire wilde er niet in.

Na twintig minuten was het dan toch raak. Na een interventie van
Deschacht kwam de bal bij Wilhelmsson, die perfect meegaf aan Aruna. De Ivoriaan werkte de bal in doel en bracht zijn ploeg zo verdiend 1-0 voor. Na de goal nam Anderlecht gas terug. Enkel Deschacht was nog dicht bij een doelpunt. De 1-0 bleef zo tot bij de rust op het bord.

Ook na de rust deed Anderlecht het rustig aan. De landskampioen kwam zelfs goed weg, want
Dimbala miste een reuzenkans. De aanvaller kwam oog in oog met Peersman, maar legde de bal naast doel. Wat later dreigde Martic van op vrije trap, maar ook dit keer was het onvoldoende om Peersman te verschalken.

Anderlecht ging een spannende slotfase tegemoet, maar
Vanderhaeghe dacht daar anders over. De middenvelder scoorde vlak voor het einde van de officiële speeltijd de 2-0.

De Brusselaars pakken zo de drie punten en houden Club Brugge in het vizier. Anderlecht heeft zeven punten achterstand op de competitieleider, maar de inhaalwedstrijd op Bergen kan die kloof meteen wat kleiner maken.