Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge heeft de winterstop goed verteerd
Dieter Arens

Club Brugge heeft het nieuwe jaar ingezet met een verdiende overwinning tegen de Ivorianen van Beveren. Voor Club scoorden Blondel, Lange en Van Der Heyden, tussenin maakte Sanogo het enige doelpunt voor de Waaslanders.

De eerste goede kans van de partij was ook meteen raak. Na 7 minuten kon Blondel de 1-0 tegen de touwen knallen. Club bleef op zijn elan doorgaan en verzamelde een resem kansen. Pogingen van Lange, Blondel en Verheyen waren echter niet succesvol, mede dankzij een goed keepende doelman Volders. Iets voorbij het halfuur konden de Bruggelingen de score wel verdubbelen. Lange stifte de bal voorbij Volders en maakte zo zijn 6de doelpunt van dit seizoen. Net voor rusten was het plots heel stil in het Jan Breydelstadion. Sanogo profiteerde van onoplettendheid in de Brugge verdediging en kon zo de aansluitingstreffer binnenprikken. 2-1 was de ruststand.

In de tweede helft zagen we ongeveer hetzelfde spelbeeld. Club trok massaal ten aanval, maar het verprutste zijn kansen één voor één. De beste kans was voor Verheyen, maar zijn vizier stond niet scherp. 20 minuten voor tijd nam Van Der Heyden de laatste twijfels wel weg. Hij probeerde het vanop verre afstand en zijn doelpoging verdween mooi in de winkelhaak. Nadien behield Club de controle over de partij en konden zo de wedstrijd rustig uitvoetballen. 3-1 was de eindstand na een aangename pot voetbal.