Stadion: Stade Charles Tondreau
Kanaries vleugellam gemaakt in Bergen
Yves Dekoning

Bergen - STVV 4-1

Konden de vele aankopen Bergen terug op het spoor brengen en uit de degradatiezone slepen? Tegen Sint Truiden is de reddingsoperatie in ieder geval goed ingezet. Al na twaalf minuten moesten de Kanaries met tien verder nadat Christopher Baratto de doorgebroken Aliyu Datti neertrok. Met een man meer had Bergen veldoverwicht en zette doelman Bram Castro enkele keren aan het werk. De jonge Limburger redde doelpogingen van Nicolas Goussé en Marc Schaessens. Bij een kopbal van Goussé moest de paal Castro bijtreden, maar bij rust stond er nog steeds 0-0 op de bordjes.

Twee minuten na de koffie was het dan toch raak. Dieudonné Londo stuurde Nicolas Goussé diep en deze trapte de bal tussen de benen van Castro in doel. Drie minuten later mocht Goussé opnieuw alleen op Castro afstomen, en weer trok de Bergenaar aan het langste eind. Castro kon Datti en Goussé wel van de 3-0 houden en STVV trok nog wanhopig op zoek naar een gelijkspel. Invaller Michael Goossens kopte in de 79ste minuut prachtig de aansluitingstreffer voorbij Cedrid Berthelin, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Met tien tegen elf opboksen bleek te zwaar. In de laatste vijf minuten volgende er zelfs nog doelpunten van Datti en Schaessens. Bergen won verdiend van een zwak STVV, dat kansloos was na de vroege rode kaart van Baratto.