Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Luminus Arena
Genk begint goed aan de terugronde
Daniel Jamro

In eigen stadium ontving Racing Genk vanavond FC Brussels.  De thuisploeg speelt voor Europees voetbal, de bezoekers voor het behoud in Eerste Klasse.
Bij de Genkenaars mochten de 3 aanwinsten dadelijk in de kern starten.  Ook keerde Chatelle sinds lange tijd terug naar de kern.  Bij FC Brussels waren Leonardo en Marcelo speelgerechtigd, Leonardo is nog steeds geblesseerd.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg.  De Brusselaren plooiden helemaal terug en loerden op de counter.  Tijdens dit openingskwartier kon de thuisploeg 2 maal dreigen, maar echt werk had Isa Izgi niet.  Het was zelfs Brussels dat de beste kans had toen Culek een voorzet van Riise op doel kopte, gelukkig voor de thuisploeg reageerde Moons gepast.
Na deze interessante openingsfase verdween het ritme uit de wedstrijd.
In de 30ste minuut zag Brussels een doelpunt afgekeurd worden door een eerder gemaakte overtreding.  De laatste 5 minuten van de eerste helft, liet Vandebergh zien waarom hij in de basis bij Genk hoort.  In 5 minuten tijd, bezorgde hij de thuisploeg een 2-0 voorsprong.  Zijn eerste doelpunt maakte hij op aangeven van Beslija.  Het tweede kwam er nadat nieuwkomer Stojanovic zijn shot gered zag door Izgi en de rebound bij Vandebergh belandde.
Genk dus comfortabele de rust in met een 2-0 voorsprong.

Tijdens de 2de helft speelde Genk duidelijk minder geconcentreerd.  Passes waren onnauwkeurig, het positiespel eveneens, door de mindere concentratie kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Verschillende keren moest Moons in actie komen en een beetje geluk was er ook aan Genkse zijde.
20 minuten voor einde kreeg de thuisploeg onverwachts nog een doelpunt.  Debutant Soetaers glipte door de buitenspelval en scoorde zijn eerste doelpunt voor de Limburgse ploeg.
5 minuten voor einde kon een andere debutant scoren.  Marcelo maakte zijn eerste doelpunt en de eerredder voor FC Brussels.

Eindconclusie, Genk verdiende de overwinning maar maakte het zicht in de 2de helft zelf veel te moeilijk.  Een topclub had op dat moment misschien wel kunnen profiteren van de nonchalance wat een heel andere wedstrijd had kunnen geven.