Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière en Charleroi spelen scoreloos gelijk
Anthony Van der Planken

Seizoensrevelaties La Louvière en Charleroi zijn op Tivoli niet verder geraakt dan een flauw gelijkspel. De openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft eindigde op 0-0.

De beginfase deed nochtans het beste vermoeden. Al na drie minuten pakte Maton uit met een verrassend schot, maar de bal vloog over het doel van Laquait. Amper twee minuten later miste Kraouche een dot van een kans, nadat Proto een inzet van Chabaud gelost had. Aan de andere kant was Espartero dicht bij een doelpunt, maar zijn schot miste richting.

Na de leuke beginfase verwaterde de wedstrijd. Beide ploegen blonken slechts in één ding uit: het geven van foute passes. Het La Louvière of Charleroi van voor de winterstop was nergens terug te vinden. De 0-0 bij de rust was dan ook niet meer dan logisch.

Ook na de pauze was het niet veel soeps. Na tien minuten mocht
Eloi alleen op doel af, maar Laquait kwam gepast tussen beide. Ook Espartero probeerde het, maar zijn lob belandde uiteindelijk op het dak van het doel. Een kwartier voor het einde kwam dan de grootste kans van de wedstrijd. Die was voor Djebbour, die een prima voorzet van Blay op de lat kopte. Pech voor La Louvière, dat ondanks een spannende slotfase niet verder geraakte dan 0-0. Ook Eloi scoorde ei zo na, maar zijn inzet werd uit doel geranseld door een uitstekende Laquait.

Charleroi en La Louvière schieten zo niks op in het klassement. Ze blijven in de subtop, maar voor Charleroi kan de derde plaats straks wel alweer verleden tijd zijn.