Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB en AA Gent vergeten te scoren
Rudi Zeelmaekers

Op "Het Kiel" waren ze de zaak Cruz nog lang niet vergeten. Dit was te merken aan de spandoeken en de vertoning van de licenties van GB-spelers op de lichtkrant. De Gentenaars waren helemaal niet onder de indruk en voetbalden de beste kansen bij mekaar in de eerste helft. Germinal Beerschot herpakte zich in de tweede helft maar kon ook niet scoren.

Gent trok meteen in de aanval maar het duurde toch 12 minuten voor de eerste noemenswaardige actie te noteren was. De Beule stuurde Matthys op Luciano af. De jonge spits probeerde de GB-goalie te verschalken met een stiftertje maar de bal strandde op de paal. Boussoufa probeerde in de rebound de bal nog met een hakje over de doellijn te krijgen maar faalde. Even later slaagde De Beule erin om aan de linkerkant het strafschopgebied binnen te dringen maar de kersverse Gentse middenvelder verloor de controle over de bal. Opnieuw De Beule die voor gevaar zorgde wanneer hij Cooreman op Luciano afstuurde. Cooreman's schot werd afgestopt door Luciano en weer werd de rebound verkwanselt door Boussoufa. De doelman van Germinal Beerschot hield ook de netten schoon toen Vrancken Matthys richting doel stuurde. Laatstgenoemde werkte matig af zodat Luciano makkelijk de bal kon pakken. Germinal Beerschot mocht van geluk spreken dat Luciano alles pakte wat tussen de palen kwam in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft mocht Messoudi de Gentse zestienmeter binnenwandelen maar die moest te lang naar zijn goede voet zoeken en besloot op de voeten van Laybutt. Gent reageerde met een vrije trap van Boussoufa. Verdediger Smoje was mee opgerukt en plaatste de bal naast met het hoofd. Daarna zette de thuisploeg enkele goede aanvallen op maar de voorzetten van Cavens werden niet omgezet in doelpunten. De thuisploeg maakte de kansen niet af en Gent trok opnieuw het laken naar zich toe met een goede aanval van Boussoufa en Matthys. Vanuit een scherpe hoek knalde Boussoufa op Luciano. Gent kon nog voor enig gevaar zorgen met een slap schot van Diop. In de slotfase werd De Beule nog lichtjes aangelopen in het strafschopgebied maar het toekennen van een strafschop zou overdreven geweest zijn. Het was een wedstrijd die aangenaam om naar kijken was maar waarin twee ploegen de kansen vergaten af te maken. 0-0 was dan ook een logisch gevolg.