Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Freethiel
Beveren wint makkelijk van STVV
Anthony Van der Planken

Beveren heeft in eigen huis vrij makkelijk afstand genomen van Sint-Truiden. De Oost-Vlamingen wonnen met 3-1.

Al na een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Beveren was dan al 3-0 uitgelopen via
Romaric, Arunina en Seka. De eerste kans, na amper twee minuten, vloog meteen tegen de netten. Romaric zette zich achter een vrije trap en legde hem bijzonder knap binnen. In de daaropvolgende minuten kreeg Sanogo nog een mooie kans, maar het was niettemin Arunina die voor de 2-0 zorgde. De “kleine Aruna” werkte een voorzet van Badjan makkelijk voorbij Castro. Weer drie minuten later legde Seka de 3-0 in het mandje.

Daarna namen de Ivorianen wat gas terug, al bleven er kansjes komen. Zo was Arunina erg dicht bij zijn tweede van de avond. Aan de andere kant scoorde
Benjamin De Ceulaer ei zo na de 3-1. Vlak voor rust kwam die goal er dan toch, maar dan via Hajnal. Beveren had gerust al twee, drie goals extra kunnen scoren, maar afwerken ging niet meer zo vlot als in de aanvangsfase.

Ook de tweede helft was erg vermakelijk. Beide ploegen kregen kansen. Het begon met Niemi, die pal op doelman Volders trapte. Ook Buvens kende geen geluk, want zijn inzet belandde op de paal. Aan de andere kant werd een kopbal van Sanogo van de lijn geveegd. Ondanks nog een kansenregen in de laatste twintig minuten, bleef het bij 3-1. Een logische, juiste uitslag, waarmee Beveren zich weer wat boven de gevarenzone hijst. Sint-Truiden blijft dan weer vlak boven de degradatiezone bengelen.