Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Edmond Machtensstadion
Standard weinig overtuigend langs Brussels
Anthony Van der Planken

Brussels blijft maar sukkelen in de Jupiler League. De neo-eersteklasser werd voor het seizoen getipt als revelatie, maar staat ondertussen op een teleurstellende zeventiende plek. Ook gisterenavond kwam daar geen verandering in, want het verloor op eigen veld nipt van Standard.

Nochtans speelde Brussels in de eerste helft allesbehalve slecht. Al na acht minuten was de thuisploeg er tot tweemaal toe erg dichtbij. Vedran Runje schudde op pogingen van De Camargo en Zezeto telkens een knappe redding uit zijn mouwen. Aan de andere kant scoorde topscorer Bangoura ei zo na, maar ook hij kende weinig geluk in de afwerking, want zijn kopbal vloog net over. De partij bleef vrij evenwichtig, al was het wel Brussels dat de beste kansen had. Zo belandde een inzet van De Camargo iets na het halfuur op de paal.

Uiteindelijk was het Standard dat de score opende. Na een knappe actie legde Bangoura de bal tegen de netten. De twaalfde van het seizoen voor de topscorer, die de bezoekers zo gevleid op voorsprong bracht. Amper tien minuten later had Bangoura nog een keer kunnen potten, maar de paal verhinderde dat. In een tumultueuze slotfase kreeg Rapaic nog rood en pakte Brussels uit met een slotoffensief. Dat mocht echter niet baten, onder meer omdat Greven dé kans op de gelijkmaker miste.

Standard wint zo met 0-1 op het veld van Brussels, waarmee het in de running blijft voor de Europese plekjes. De Rouches staan vierde, terwijl FC Brussels voorlaatste blijft.