Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Germinal Beerschot in steeds nauwere schoentjes
Jan Martynowski

Charleroi had genoeg aan een doelpunt van Bangoura om de ratten puntenloos naar het Kiel te sturen. De bezoekers hadden wel de kansen, maar de afwerking was ondermaats.

Zowel Charleroi als Germinal Beerschot hadden in de terugrond nog niet gewonnen. Vooral de bezoekers hadden de punten nodig, gezien de degradatiezone steeds maar dichterbij sluipt.

In de heenronde wonnen de Karolo's met 0-1 op het Kiel. De bezoekers scoorden toen via een afgewerken bal, het enige schot op doel. Trainer Matthijsen verontschuldigde zich toen nog voor het geleverde spel, "maar we hebben de punten nodig". Nu is de situatie dus omgekeerd.

In de eerste helft was het Charleroi dat de pressing voerde. Akgül testte dan ook enkele keren Luciano, die knap redde. Ook Kraouche en Kere stuitten op het Braziliaanse sluitstuk. Aan de andere kant probeerden de ratten via Cavens uit te breken. Dat lukte enkele keren, en op één van die counters schoot Hoefkens voorlangs, na een knappe combinatie. Laquait moest ook nog een knappe vrije trap van Cruz redden. Terug aan de overkant redde zijn tegenhanger knap op een vrije trap van Macquet

Vlak na de rust was het uiteindelijk Ousmane Bangoura, neefje van, die de bal eindelijk voorbij de duivelse Luciano kreeg. Die had eerst nog knap gered op een schot van Akgül, maar in de rebound zette Bangoura zich door. Net als op Genk moest Germinal Beerschot wel komen, en het deed dat ook. Cavens en Hoefkens schoten beide over. Luciano moest nog plat op een poging van Akgül. Bezoeker Cadu lobde dan de bal knap over Laquait, maar ook over de goal. De knappe assist was van Cruz. De ingevallen Prince schoot van zo'n tien meter naast. Bij Charleroi kregen Laquait en Macquet beiden geel omdat ze het spel probeerden op te houden. De bezoekers probeerden nog, maar echt gevaar was er niet meer bij.

Door de winst komt Germinal Beerschot in nauwe schoentjes. Charleroi wint na een magere reeks nog eens, en blijft in de subtop hangen.