Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Ook Lierse kan Club Brugge niet stoppen
Dieter Arens

Club Brugge blijft door de competitie razen. Dit keer ging ook Lierse voor de bijl. Het werd 0-2. Voor Club scoorden Ceh en Victor.

De eerste goede kans van de partij was voor de leider uit de Jupiler League. Ishiaku trapte hard richting doel van Van der Straeten, maar zijn bal liet de netten niet trillen. Na die mogelijkheid voor Club bracht Lierse het betere van het spel. Scoren lukte echter niet. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de Bruggelingen wel de match in hun greep.

Net voor het halfuur kwam Club verdiend op voorsprong. Ceh scoorde met het hoofd op voorzet van Verheyen. Lierse was aangeslagen en Club kon rustig blijven combineren. Net voor de rust werd de score bijna verdubbeld, maar het schot van Englebert spatte uiteen op de lat.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Lierse dat in het begin de bovenhand nam en nadien Club weer liet komen. Op één van die aanvallen kon Ceh gevaarlijk uithalen. Zijn bal werd geparreerd door Van der Straeten en de bal kwam in de voeten van Victor die scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens randje buitenspel.

Lierse probeerde wel, maar de Bruggelingen hadden de touwtjes stevig in handen. 10 minuten voor affluiten werd de match beslist. Van der Straeten moest zijn meerdere erkennen op een kopbal van Victor die zo zekerheid bracht voor Club.

Eindstand 0-2.