kvoKV Oostende
berBergen
1-0
Datum: 05/02/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Diaz Arena
Oostende wint zespuntenmatch
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Oostende wint zespuntenmatch
Foto: © SC

Op de 21ste speeldag heeft Oostende zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De kustploeg won zuinig maar oververdiend van rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud, Bergen. Voor de jonges van Jos Daerden komt er zo een eind aan een mooie reeks van 3 overwinningen op rij.

In de eerste periode trok Oostende het laken naar zich toe, maar het doelhout en Berthelin voorkwamen een voorsprong voor de jongens van Herman Vermeulen. Vooral nieuwkomer Bjorn De Wilde toonde zich gevaarlijk. De ex-spits van Lierse en Eendracht Aalst kende geen geluk en vond net als Zoko, in de zelfde fase, de paal op weg naar doel. Zijn kopbal op het halfuur kende ook weinig succes. De bezoekers uit Bergen konden hier met een schot van Babatunde maar bitter weinig tegenoverstellen.

Na de koffie proberen Les Dragons het evenwicht te herstellen, maar het is Oostende dat via een schitterend doelpunt van Marco Nijs op voorsprong komt. Een vrije trap vanop de flank waaide voorbij doel en belandde in zijn voeten waarna de middenvelder vanop 20 meter snoeihard uithaalde: 1-0. Jos Daerden probeerde met de inbreng van Nibombé in plaats van Mirri nog een punt uit de brand te slepen. Zijn poging kende echter weinig succes zodat de degradatiestrijd opnieuw leven wordt ingeblazen.