Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Racing Genk bouwt voort aan een mooie reeks
Maarten Coenen

Racing Genk won op basis van de kansen verdiend met 1-0 van La Louviere. Met een 5de zege op rij doen de Limburgers volop mee in de strijd voor Europees voetbal.

De wolven kwamen, net zoals bij de bekermatch op Club Brugge, met een verdedigend ingestelde ploeg aan de aftrap. Racing begon goed aan de wedstrijd, al na 4 minuten kreeg Engelaar een uitstekende kopbalkans, maar hij faalde bij de afwerking. La Lou kon daar weinig tegenover stellen, enkel een gekraakt schot van Djebbour is het vermelden waard. Vlak voor rust kreeg Vandenbergh dan de beste kans voor de thuisploeg, maar hij aarzelde te lang en zijn assist op Sigurdsson werd door de bezoekers gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Vandenbergh zit duidelijk in een dipje de laatste weken en werd bij de rust dan ook vervangen door Stojanovic.

La Louviere begon het beste aan de 2de helft. De jonge Pinelli kreeg meteen 2 uitstekende mogelijkheden, maar hij had geen geluk bij de afwerking. Even later had Engelaar dan de 1-0 aan de voet voor de thuisploeg, maar Proto kon met een sublieme save de bal nog uit zijn doelvlak ranselen. Diezelfde Engelaar zorgde 10 minuten later weer voor gevaar door met een gekruisd schot de bezoekende doelman tot een parade te dwingen. Op diezelfde corner kon Mikulic de 1-0 dan toch voorbij Proto schieten.

De wolven slaagden er niet in om veel terug te doen en in de 73ste minuut kreeg Genk een uitstekende kans om de score te verdubbelen, Proto haakte Stojanovic, een penalty was het gevolg. De doelman pakte echter de slecht getrapte penalty van Engelaar.

La Lou kon geen kansen meer versieren zodat de match uiteindelijk op 1-0 bleef steken. Voor Genk een zuinige zege met weinig aantrekkelijk voetbal, maar de 15 op 15 is wel een feit. De wolven mogen vooral keeper Proto koesteren die weer maar eens bewees dat hij terecht de doelman is van de Rode Duivels.