Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Charles Tondreau
Moeskroen efficiënter dan Bergen
Ronny anthonis

Moeskroen haalde vanmiddag een heel belangrijke driepunter op het veld van Bergen. De club van trainer Geert Broeckaert kon zich daarmee defintief redden. Bergen verloor de Waalse clash en reserveerde door onmondigheid voor doel een plaatsje in tweede klasse volgend seizoen.

Bergen startte het best met twee goede kansen in het openingskwartier. Goussé kon zich al na vijf minuten doorzetten, Beloufa kon echter net niet bij de bal vanwege een attente Vandendriessche. Enkele minuten later kon Njock afdrukken maar alweer moest Vandendriessche de Moeskroense meubelen redden. De wedstrijd verwaterde naar het einde van de eerste toe. Nog één kans is het vermelden waard, een schot van Noukeu testte de stevigheid van de Bergens dwarsligger.

Berthelin mocht zich in het begin van de tweede helft voor de eerste keer echt tonen. Noukeu en in tweede instantie Dimbala konden hem echter niet verschalken. Aan de overkant kwamen Jeremie Njock en Nicolas Goussé nog tot goeie kansen maar ook hier hield de doelman zijn ploeg recht.

Tien minuten voor tijd viel dan het doek voor Bergen, Marcin Zewlakow wist twee keer te scoren in drie minuten. Eerst mocht hij vrijstaand binnenkoppen, daarna kon hij randje buitenspel alleen op Berthelin afstormen. Het werd 2-0, een achterstand die Bergen niet meer kon goedmaken.