Stadion: Stade du Tivoli
Oostende zakt naar tweede
Anthony Van der Planken

KV Oostende mag zich opmaken voor een jaartje tweede klasse. De kustploeg verloor vandaag op het veld van La Louvière en zag zo haar laatste waterkansje op het behoud wegvliegen.

Oostende startte nochtans het best aan de wedstrijd. De kustploeg kreeg meteen twee goede kansen. De eerste was voor Van Rumst, die een voorzet van Zoko over schoot. Een minuut later moest Proto zijn kunnen tonen op een schot van de volledig vrijstaande Zoko. Het was de voet van de nationale doelman die het doelpunt alsnog verijdelde. Ook Griffiths was er enorm dicht bij, maar Montoya redde op de lijn.

De treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Djebour zette eerst een knappe solo in en gaf daarna af aan Eloi. Die trapte uiteindelijk staalhard binnen. Een gevleide voorsprong, maar Oostende liet zich niet doen. De kustjongens waren op slag van rust weer dicht bij een doelpunt, maar opnieuw lag Proto goed in de weg op een schot van Van Rumst.

Meteen na de rust besliste Eloi de partij. Met zijn tweede van de avond duwde hij Oostende richting tweede klasse. De kustploeg wist dat het over was, al bleven er kansjes komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-0.

Oostende zakt dus naar tweede. Op de laatste speeldag mag het nog een troostwedstrijd tegen Standard spelen. Benieuwd of Oostende de Rouches van Europees voetbal kan houden...