Stadion: Het Kuipje
Beveren haalt nog eens een puntje
Tonnelier Caroline

Na vijf opeenvolgende nederlagen heeft Beveren nog eens een puntje behaald op het veld van Westerlo.  De Waaslanders zijn zeker van de redding door het puntenverlies van Bergen en Oostende.
Bij Westerlo waren Paas en Verheyen opnieuw fit, maar Ceulemans nam geen risico’s en liet hen op de bank beginnen.  Mennes raakte speelklaar.  Beveren-coach Helleputte kan dit seizoen niet meer rekenen op Zito.  Seka was er terug bij.  De Ivorianen van Beveren probeerden in de eerste helft iets van de wedstrijd te maken en kregen ook de beste kansen.  Deelkens had weinig moeite met pogingen van Tokpa en Diallo in het eerste kwartier.  Westerlo kreeg ook een kans via Coelho, maar zijn lob ging over.  De bezoekers reageerden met een schot van Junior, maar Deelkens verwerkte in corner.  Aan de overkant moest Elejiko een bal van de lijn halen.  Enkele minuten later was het dan weer Beveren dat een bal van de lijn gered zag worden.  Svoboda stond zijn doelman bij op een schot van Romaric.  Een tiental minuten voor de rust kregen de Oost-Vlamingen de beste kans van de wedstrijd.  Sanogo kon alleen op Deelkens afgaan, maar de Westelse doelman reageerde goed op de lob van de spits.
Na de pauze kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong.  Elejiko kopte knap binnen op voorzet van Svoboda.  Beveren reageerde vrijwel onmiddellijk.  Binnen de vijf minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een treffer dankzij Sanogo na knap samenspel met Arunina.  De Waaslanders kregen nog enkele kansjes op de overwinning, maar het bleef 1-1.  Het gelijkspel volstaat door de nederlagen van Bergen en Oostende voor het behoud.  Westerlo kan volgende week nog proberen een plaatsje in de linkerkolom te veroveren.