Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot wint voor de eer
Anthony Van der Planken

Germinal Beerschot nam thuis makkelijk afstand van Sint-Truiden. Beide ploegen hadden niets meer te winnen of te verliezen, wat aanvankelijk ook resulteerde in mat en slordig voetbal. Toch werd er vier keer gescoord: drie keer door de thuisploeg, één keer door de bezoekers.

Na 20 minuten wist de thuisploeg de score te openen. Van Dooren was de gelukkige doelpuntenmaker. De verdediger scoorde na een mooie combinatie met Dembele. Vijf minuten later was het opnieuw raak. De Wree zette zelf de actie op, kwam voor doel en werkte de bal in twee tijden voorbij Belic. De thuisploeg kwam zo 2-0 voor zonder echt indrukwekkend te spelen.

Op slag van rust kreeg Sint-Truiden wel twee mooie kansen op de aansluiting. Eerst
werd een schot van Jürgen Rutten door Verbist uit doel gebokst, wat later belandde op inzet van Delorge op de lat.

Ook meteen na de rust kreeg STVV een dot van een kans. Na een poging van
Ipoua kwam de bal bij Hajnal terecht, die voor een leeg doel naastkopte. De verdiende aansluiting kwam er dan toch in de 55e minuut. Ipoua zette de bal tot bij Rutten, die perfect afrondde en zo weer hoop in het Truiense kamp bracht. Lang duurde dat echter niet, want twee minuten later scoorde Henk Vos op aangeven van Prince.

In de slotfase kreeg STVV nog een penalty. Doelman Belic
nam zijn verantwoordelijkheid op, maar scoren lukte niet. Het bleef zo bij 3-1, een leuke uitslag na een typische eindeseizoenswedstrijd.