Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Daknam
Lierse behaalt mooie overwinning
Kristof Blomme

Lierse wist op Daknam de volle buit mee te pakken. De Pallieters versloegen Lokeren met 0-2. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel.

Beide ploegen kregen meteen elk een kansje. Eerst miste een schot van Gretarsson het doel. Nadien kwam Raeymaeckers goed naar binnen. Zijn schot met links verdween ver naast. De eerste echt grote kans kwam er na 20 minuten. Tailson zonderde Ademilson af voor Vanderstraeten. De bezoekende doelman kwam als winnaar uit het duel. Even later moesten de bezoekers met 10 verder. Dreesen maakte een slaande beweging richting Kristinsson en kreeg prompt het rood karton onder de neus geduwd. Lokeren kon niet echt profiteren van de man meer situatie. Het was zelfs Lierse die nog de beste kansen kreeg. Een schot van Raeymaeckers belandde op de vuisten van Milojevic. Vlak voor rust was het toch raak voor de jonge aanvaller. Hij kwam oog in oog met Milojevic en vloerde de doelman nu wel.

Na rust waren de kansen schaars. Enkel Tailson kon voor dreiging zorgen. Na een omhaal verdween de bal nipt naast de kooi van Vanderstraeten. Later probeerde hij het nog van ver, maar hij miste. Lierse deed ook nog mee. Milenkovic en Thompson hinderden elkaar echter in het strafschopgebied en weg kans. Een kwartier voor tijd was de match beslist. Mitu verstuurde één van z'n beruchte diepteballen. Thompson was er als de kippen bij en legde de 0-2 netjes binnen. Lokeren probeerde nog met de moed der wanhoop. Een schot van Carlos werd weggebokst door Vanderstraeten. Een vrije trap van Kristinsson zoefde nog net over. Het bleef bij 0-2.

Lokeren: Milojevic, Carlos, Van Hoey, Mamadou, Vidarsson, Gretarsson (Camara 60), Kristinsson, Hendrikx, Tailson (Deschacht 74), Bancé (Zoundi 46), Ademilson.

Lierse: Vanderstraeten, De Roeck, Dreesen, Fassotte, Kacic, Delorge, Milenkovic, Mitu, Wils, Raeymaeckers (Imschoot 59), Thompson.

Goals: Raeymaeckers 42, Thompson 74.

Gele kaarten: Kristinsson, Tailson.

Rode kaart: Dreesen 22.

Scheidsrechter: Colemonts.