rwdmRWDM
cerCercle Brugge
1-0
2-0
2-1
Datum: 15/05/2005 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels (sportief) gered
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels (sportief) gered
Foto: © SC

FC Brussels klopte zondagnamiddag Cercle Brugge, en hijst zich daarmee naar de 13de plaats in het klassement, waardoor het nu mathematisch zeker is van een verlengd verblijf in eerste. Enkel de licentie kan nog roet in het eten gooien. 

Brussels verzekerde zich van het behoud indien het zondag won of als Oostende en Bergen niet wonnen. De wedstrijd zelf startte heel zenuwachtig. Er vielen weinig kansen te noteren, tot Mollez een schot van Richard Culek (voor de match kreeg hij - wegens de titel "Bxlboy of the year" - nog een gouden Manneken Pis cadeau) afweerde. De bal kwam bij Petö, die hem opnieuw voorbracht, en met succes, want Culek kopte de 1-0 netjes in het doel. Het is het tiende doelpunt dit seizoen voor de Tsjech. 

Cercle schoot nu wakker, maar de Bruggelingen konden niet echt dreigen. Brussels ging dan ook met een verdiende voorsprong rusten. Na de koffie werd de score al snel verdubbeld: Igor De Camargo versloeg Mollez met een botsbal. Maar daarna kwam Cercle beter in de match, en het werd al snel beloond: Van Mol mocht, volledig vrijstaand, de 2-1 binnentikken, en ook daarna kregen de groen-zwarten nog enkele mooie kansen. De beste, een inzet van Roiha na een hoekschop, werd van de lijn gekeerd. Maar Cercle leek niet echt meer gebrand op die gelijkmaker, en toen dan ook nog eens het nieuws vanuit La Louvière - Oostende en Bergen - Moeskroen binnenspijpelde, werd er in het Edmond Machtensstadion al voor het laatste fluitsignaal duchtig gevierd. Toen Breda er dan ook echt een eind aan maakte, barste het feest bij spelers en fans pas écht los.

Jupiler Pro League

 Speeldag 33