Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge herstelt zich na vorige week
Dieter Arens

Cercle Brugge heeft de 5-0 nederlaag vorig week tegen stadsgenoot Club Brugge goed verteerd. Het versloeg thuis Bergen met 2-0 cijfers.

Bergen begon het best aan de wedstrijd, maar het was Cercle die de 1-0 scoorde na nog geen tien minuten spelen. Vlachos ging met de bal aan de haal richting doel van doelman Schmidd en die trok aan de alarmbel. Een strafschop was het logische gevolg. Vlachos zette zelf de strafschop feilloos om.

Nadien werd het spel wat slordiger en veel kansen werden er niet meer te noteren. De beste doelpoging kwam nog langs de kant van Cercle. De Smet had de kans om in een leeg doel de score uit te diepen maar hij kopte tegen de lat. 1-0 was de ruststand.

Het was terug Bergen die het best aan de tweede helft begon. Het kreeg een goede kans via Ingrao, maar zijn schot werd mooi uit het doel geranseld door Begeyn. Even later stuurde Meysen, Dekelver richting doel maar de Limburger raakte de buitenkant van de paal. Het bleef spannend tot het einde. Bergen ging vol goede wil opzoek naar de gelijkmaker, maar in de 90ste minuut maakte Viane er met een afstandschot 2-0 van.

Cercle doet door deze overwinning een goede zaak in het klassement. Bergen blijft onderin bengelen en kan best volgende week wat punten sprokkelen om niet in degradatiegevaar te komen.