lieLierse SK
stvSTVV
Datum: 26/09/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
STVV wint na droevige partij
Ronny anthonis
| 0 reacties
STVV wint na droevige partij
Foto: © SC

De tweede zondagmiddag-wedstrijd was er geen om over naar huis te schrijven. Lierse en STVV hielden elkaar lang in evenwicht maar Papy Kimoto besliste daar anders over. STVV kon dus toch nog op een diefje de drie punten mee naar Staaien nemen.

Weinig actie in de eerste helft, de meest opvallende figuur was scheidsrechter Colemonts, een man met weinige ervaring in eerste, dat bewees hij ook op het veld. Zo kreeg Mitu onterecht geel nadat hij 'te vroeg' uit de muur kwam, natrappen op Solari werd dan weer niet bestraft. Daarnaast gebeurde er weinig spectaculair en beide ploegen kregen niet meer dan halve kansen bij elkaar gevoetbald. Mitu was het dichtst bij een doelpunt, zijn vrije trap vanop de hoek van het schrafschopgebied werd echter gepareerd door Castro. Net voor rust blesseerde Hasan Kacic zich, zo erg dat hij zelfs van het veld werd gedragen. In zijn plaats kwam Kristof Imschoot.

De tweede helft bracht niet veel beterschap, Lierse toonde wel aanvallende intenties maar er slopen vele fouten in het Lierse-spel. Ook de bij momenten soms dubbele muur die STVV optrok kon niet gesloopt worden, Mitu en Solari werden steeds goed geïsoleerd. De wedstrijd begon helemaal te verwateren tot plost de ingavallen Kimoto profiteerde van een foutje van Milenkovic, Kimoto's schot kon met één hand aangeraakt worden door doelman Van der Straeten maar de bal hobbelde rustig verder in het lege doel. De tweede kans voor STVV in de tweede helft leverde 10 minuten voor tijd het enige doelpunt op. 

0-1 na een wedstrijd om snel te vergeten.