Stadion: Stade du Tivoli
Mak Standard klopt Wolven
Anthony Van der Planken

Standard heeft vanavond de drie punten meegenomen uit La Louvière. De Rouches klopten La Lou met het kleinste verschil.

De wedstrijd had geheel anders kunnen lopen, moesten de Wolven één van hun talrijke kansen benut hebben. Na een kleine tien minuten kon Murcy voor het eerst dreigen. De spits miste echter oog in oog met Vedran Runje. Wat later moest de Kroaat opnieuw redding brengen op een inzet van Van Handenhoven. Ook op pogingen van Toyes, opnieuw Murcy, Ishiaku en Brahimi toonde Runje zijn keeperstalent. Dankzij hem bleef Standard in de wedstrijd. En u kent de voetbalwetten: wie de kansen niet afmaakt, krijgt er ééntje tegen. Zo ook bij La Louvière. Juan Curbelo kopte tien minuten voor de rust de 0-1 binnen. Eric Deflandre zorgde voor de bijbehorende assist. Standard mocht zo met een onverdiende 0-1 de rust in.

Het betekende meteen de doodsteek voor La Louvière, want na de rust slaagden de Wolven er niet meer in om nog een vuist te ballen. Slechts sporadisch kwam men er uit. Toch had Djebbour moeten scoren, maar ook hij miste een torenhoge kans op de gelijkmaker. Op het uur had het 0-2 moeten staan, maar Blay haalde een schot van Tchite van de lijn. Nog geen minuut later veegde Karel Geraerts aan de overzijde een bal van de lijn. In de slotfase was Sergio Conceiçao er opnieuw enkele keren dicht bij, maar scoren lukte niet meer.

Standard rukt zo op naar een voorlopige achtste plaats. De Rouches tellen acht punten achterstand op leider Club Brugge. La Louvière blijft derde in het klassement. Het heeft 13 punten.