Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Genk met geluk langs Germinal Beerschot
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zich opnieuw bij de subtop van de eerste klasse gemeld. De Limburgers klopten thuis Germinal Beerschot met 2-1. De beslissing viel pas in de laatste minuut, terwijl Germinal Beerschot meer dan een uur met tien man moest spelen.

Racing Genk speelde een schitterende eerste helft. De Limburgers speelden veruit hun beste helft van het hele seizoen. Koen Daerden zette die prestatie al na één minuut kracht bij door de 1-0 binnen te leggen. Genk ging op haar elan door, maar slaagde er niet in om de score uit te breiden. Vooral Kevin Vandenbergh was daarvoor de schuldige, want de spits miste kans na kans. Ook Beslija kreeg een doelrijpe kans, maar de kopbal van de Bosniër belandde op de paal. Ondertussen speelde Germinal Beerschot al met tien man, want iets voor het halfuur mocht Dickson inrukken met zijn tweede gele kaart.

Vlak na rust verraste Germinal Beerschot vriend en vijand: op een vrije trap kom Kris De Wree binnen koppen. Genk was compleet van slag. Er bleef totaal niks meer over van het knappe voetbal van voor de rust. De Limburgers maakten geen aanspraak meer op de drie punten, tot in de laatste minuut. Toen schonk Gert Claessens zijn team alsnog de overwinning. Zijn knappe kopbal deed het eens zo stille Fenixstadion weer leven.

Genk behield de kleine marge en vestigt zich zo in de ruime subtop. Racing staat gedeeld vierde met 12 punten. Germinal Beerschot zakt ondertussen weg naar de twaalfde plaats.