Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Edmond Machtensstadion
Club slaat Brussels KO
Julie Néman

Het regende vandaag doelpunten in het Edmond Machtensstadion. FC Brussels kreeg Club Brugge op bezoek, en dat heeft het geweten.

Bij de thuisploeg stond Voskoboinikov voor het eerst in de basiself en kreeg daarbij het gezelschap van Malusci. Snelders en Crasson moesten zich bezig houden op de bank. Club Brugge moest het zonder Philippe Clement doen, die tegen zijn zin vervangen werd door Sergiy Serebrennikov.

Twee minuten nadat het fluitsignaal van scheids Ver Eecke door het stadion galmde, leverde Club al meteen zijn visitekaartje af. Ceh kon uithalen vanop twintig meter maar de bal ging ruim naast. Het was echter de thuisploeg die de score opende. Tien minuten in de eerste helft waren voorbij toen Brussels een vrije schop kreeg toegekend. Bruno haalde uit van op grote afstand. De bal week af op Butina waardoor deze in doel belandde. De 1-0 was een feit. Club bleef echter niet bij de pakken zitten en trok massaal naar het doel van Nys. Eerst met Cornelis en Lange, maar de bal van Noor maakte kennis met de doelpaal. Daarna was het opnieuw aan Rune Lange, dit keer in samenwerking met Van der Heyden, maar ook hier wou de bal er maar niet in. Op het half uur was het dan toch bingo voor blauw-zwart. Van der Heyden zette zich door op links en Balaban schoof de bal in de verste hoek binnen, 1-1. Vier minuten later was Nys opnieuw geklopt. Na een warrige fase met Cornelis, Van der Heyden en Lange kon Verheyen simpel de 1-2 scoren. Het fluitsignaal dat het einde van de eerste helft aankondigde werd in dank afgenomen bij Brussels.

De thuisploeg kwam met frisse moed terug het veld op, maar die moed verdween al vlug als sneeuw voor de zon. Amper één minuut na aanvang van de tweede helft maakte Rune Lange er 1-3 van via een kopbal. Brussels kwam er niet meer aan te pas en al vlug stond de 1-4 op het scorebord. Nys kon een voorzet van Ceh niet goed wegboksen waardoor de bal in de voeten van Balaban belandde. De Kroaat schoot zijn derde van avond tegen de netten. En het Brugse feestje kende maar geen einde. Na opnieuw samenspel tussen Lange en Balaban maakt het Brusselse doel kennis met doelpunt nummer vijf van Club Brugge, opnieuw op naam van Balaban. Brussels vertoonde nog een laatste stuiptrekking toen Coveliers op aangeven van Nong een kans miste, maar veel baatte het niet meer. Balaban vond 1-5 echter niet voldoende en besloot er nog eentje binnen te knallen.

Eindstand is 1-6 en Club loopt verder weg van eerste achtervolger Anderlecht.