Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan weer winnen
Julie Néman

Anderlecht had veel recht te zetten na de nederlagen tegen Charleroi en Inter Milaan en dat kon het vandaag thuis tegen Cercle Brugge.

De Boeck stond na lang blessureleed terug op het veld. Jestrovic en Zewlakow waren geblesseerd. Baseggio moest terug plaats nemen op de bank, wat betekende dat Lovre opnieuw mocht starten. Bij Cercle zat Meyssen zijn schorsing uit. Roiha mocht starten. Pivaljevic was terug fit en zat op de bank.

Ondanks het feit dat de eerste actie op naam van Anderlecht stond, namelijk een vrije trap van Mpenza, was het Cercle dat het roer al na vijf minuten overnam met een actie van Roiha. Peersman redde de Brusselse meubelen met de vuisten. Al bleven die meubelen niet lang overeind. Amper een paar minuten later stond het 0-1 voor Cercle. De Smet kon de bal na een corner naar beneden koppen waardoor de bal over de doellijn ging. De landskampioen leek door het Brugse doelpunt even de kluts kwijt want het kon gedurende tien minuten geen kans meer bijeen voetballen. Maar dan besloot Wilhelmsson dat het tijd was voor actie. Paars-wit zette een goede aanval op gang. Wilhelmsson kon voorzetten en de bal verdween via een Cercle-verdediger achter Begeyn in doel. De bordjes stonden weer gelijk. Dat verhaaltje was echter van korte duur. Roiha kon na een blunder van Vanden Borre alleen voor Peersman komen en schoot beheerst binnen. Anderlecht was opnieuw op achtervolgen aangewezen. Het probeerde de fout te herstellen maar slaagde daar niet in. Scheids Breda besloot daar anders over na een fout van Masureel op Wilhelmsson en kende paars-wit een strafschop toe die Zetterberg in dank aannam en zo de 2-2 vereeuwigde. Vijf minuten later mocht de bal alweer op de stip. Mpenza haalde Svetlicic onderuit en dat ging niet ongestraft voorbij. Strafschop voor Anderlecht en Svetlicic mocht ook ineens gaan douchen want hij kreeg een rode kaart onder de neus geduwd. Het was opnieuw Zetterberg die de penalty omzette en zo Anderlecht naar een 3-2-voorsprong bracht. Dit was tevens ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft voerde Anderlecht één wissel door. Vanden Borre bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Junior. En het werd een tweede helft op naam van paars-wit. De voorsprong gaf hen duidelijk vleugeltjes, want de 3-2 werd al vlug 4-2 wanneer Aruna alleen voor Begeyn kon komen. Deze kon het schot van de Ivoriaan nog tegenhouden maar Lovre maakte het doelpunt dan toch in de rebound. Daarna maakte Anderlecht de Brugse verdediging helemaal dol. Er kwamen kansen op naam van Aruna, Wilhelmsson, Mpenza en Iachtchouk. Alleen deze laatste benutte zijn kans en maakte er vijf minuten voor tijd nog 5-2 van.

Cercle volledig uitgeteld en Anderlecht doet een goede zaak en houdt de drie punten thuis.