lieLierse SK
Ndri Romaric (pen) 60'
2-0
2-1
90' Dan Marius Mitu (pen)
Datum: 03/10/2004 15:00
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Freethiel
Beveren raast door ten koste van Lierse
Ronny anthonis

Lierse is er niet in geslaagd om te winnen tegen Beveren. De Pallieters konden nooit een vuist maken tegen het frisse aanvallende voetbal van de Beverse Ivorianen. Lierse zakt ondanks een goed competitiebegin weg in de rangschikking na drie verliespartijen op rij.

Beveren begon het beste, Lierse kwam in de eerste helft weinig of niet in het stuk voor. Bij Lierse stoorden ze vroeg maar Beveren kon keer op keer toch doordrukken tot aan het doel van Van der Straeten. Dat resulteerde ook in enkele kansen, vooral dan voor Sanogo. De Lierse doelman stond zeer secuur te keepen maar moest toch een tegentreffer incasseren vlak voor rust. Marco NĂ© kon op voorzet van Sanogo Beveren op voorsprong schieten.
De eerste helft kwam zeer traag op gang maar gaandeweg probeerde Lierse ook wat aan te vallen via Mitu en de dribbelvaardige Tohoua. Ze kregen echter vijf minuten voor rust het deksel op de neus via NĂ©.

Ook in de tweede helft bleek Beveren de betere van Lierse. Een strafschop van Romaric een kwartier na rust zette Beveren op een geruststellende 2-0-voorsprong. Even later onstond er verwarring wanneer EbouĂ© rood kreeg van scheidsrechter Vervecken, hij zou een slag verkocht hebben aan Milenkovic. Een langdurig spektakel waarin Vervecken even de pedalen leek kwijt te zijn. Lierse kon ook dan geen vuist maken en de wedstrijd bloedde dan al dood. Erger nog, Lierse moest fouten maken om de Ivoriaantjes ver weg van hun doel te houden. Vervecken toonde de bezoekers vijf gele kartons.
Vier minuten extra tijd werd aangegeven, dat leek de Lierse-supporters wel wat weinig, Eboué verliet pas na een kleine vijf minuten het veld en er gebeurden drie wissels. Veel maakte het toch niet meer uit voor Lierse.
Diep in de toegevoegde tijd kreeg Lierse nog een penalty waardoor Marius Mitu nog kon milderen tot 2-1.

Al bij al een verdiende overwinning van Beveren, hun roes mag dus nog even langer duren.