Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint Waals onderonsje
bernie de vuyst

Standard heeft zonder al te veel problemen het Waalse topduel tegen Moeskroen met 2-0 gewonnen. Bangoura en Walasiak scoorden de goals.

Eerste helft
Het had nochtans slecht voor de Rouches kunnen beginnen toen LĂ©onard de bal in de 2de minuut met de hand beroerde. Ref Vermeirsch oordeelde dat het om een aangeschoten bal ging, onvrijwillig handspel met andere woorden. De eerste kansen zijn voor TchitĂ© en Bangoura, maar echt doelgericht zijn de pogingen nog niet. In de 18de minuut is het wel bijna raak voor de thuisploeg wanneer Bangoura enkele Moeskroen-spelers in de wind zet, Vandendriessche incluis. GrĂ©goire weet de bal nog net voor de lijn weg te werken.

Op de eerste kans voor de bezoekers is het wachten tot de 28ste minuut wanneer GrĂ©goire de bal de box inslingert, Runje pareert vervolgens de kopbal van Dimbala. Vervolgens is het weer aan Standard. TchitĂ© haalt verwoestend uit, Vandendriessche schudt een geweldige redding uit zijn mouw. Het doelpunt dat niet kon uitblijven komt er in de 43ste minuut wanneer Bangoura een voorzet van Walasiak tegen de netten buffelt (1-0).

Tweede helft
Sclessin ontploft opnieuw als Walasiak een prachtige center van Mumlek binnenkopt (2-0). Geraerts maakt er ei zo na 3-0 van. De wedstrijd bloedt vervolgens dood. Standard doet de wedstrijd op slot. LĂ©onard zorgt er op het uur nog eens voor dat het publiek niet in slaap valt door van ver uit te halen.

Door vele vervangingen verdwijnt het tempo helemaal uit de wedstrijd. Belangrijkste wapenfeit is nog de rode kaart voor Noukeu die hij krijgt toebedeeld na een klap aan een Standard-speler.