Datum: 02/10/2004 20:00
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lokeren zegeviert op het Kiel

Lokeren heeft op het nippertje 3 punten behaald tegen Germinal Beerschot. De ploeg van Franky Van Der Elst won met nipte 1-2 cijfers en doen hierdoor een goede zaak in het klassement.

De eerste helft was leuk om te volgen met kansen aan beide kanten. De eerste kans van de partij was voor Jao Paulo, maar hij kopte naast. Even later werd een doelpunt van opnieuw Jao Paulo afgekeurd wegens buitenspel. Ook Lokeren kon goede kansen afdwingen via een bedrijvige Mark Hendrikx, maar ook hij kon niet scoren. De ruststand was 0-0.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Enkel Baldvinsson kon voor wat dreiging zorgen, maar zijn pogingen waren te zwak om doelman Luciano te kloppen. Het was wachten op doelpunten in het laatste kwartier. Eerst schoot Tailson richting doel en de bal ging binnen via Vandooren, 0-1. Nog geen 3 minuten later stonden de bordjes weeral in evenwicht. Cruz schilderde de bal op het hoofd van Messoudi die met het hoofd doelman Lazic te grazen nam. Het zag er naar uit dat beide ploegen de punten gingen verdelen, tot 5 minuten voor het einde. Marc Hendrikx trapte een corner en de bal ging rechtstreeks in doel, 1-2.

Door deze overwinning klimt Lokeren naar een mooie 4de plaats in het klassement, terwijl Germinal Beerschot op een voorlopige 12de plaats blijft hangen.