Datum: 03/10/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Het Kuipje
La Louvière blijft het goed doen
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
La Louvière blijft het goed doen
Foto: © SC

Westerlo en La Louvière vechtend om de vierde en derde plaats, niemand die zich dat voor het seizoen kon inbeelden. Een wedstrijd met toch wat belang dus in 't Kuipke vandaag. Al zou je dat niet zeggen bij het begin van de eerste helft. Westerlo is de gevaarlijkste ploeg en probeert naar voren te trekken, maar een sterk La Louvière houdt de mannen van Ceulemans op veilige afstand. Enkel een hoekschop op slag van rust bracht wat spanning. Utaka en in de rebound Mennes zorgden voor de eerste schoten tussen de doelpalen.
De tweede helft begint zelfs nog slechter en beide ploegen spelen ongeïnspireerd. Scheidsrechter Gumienny is de enige die voor opwinding zorgt door te pas en te onpas kaarten uit te delen, of dat net niet te doen. Twintig minuten voor tijd wordt er dan toch gescoord. La Louvière-spits Djebbour tikt de bal binnen, of niet? Bij Westerlo ziet iedereen de bal voor de lijn, spijtig genoeg voor Deelkens, die ook geel krijgt voor protest, heeft de arbiter het laatste woord. De Kempenaars dus op achterstand en daar lijken de spelers niet zo goed mee om te kunnen. Lange ballen, knullig balverlies en slechte passes zijn de symptomen van een ploeg die wel wil, maar niet kan. Westel krijgt nochtans een goede kans om gelijk te komen, na een fout op Utaka binnen de zestien. Maar Paas trapt de penalty veel te nonchalant en doelman Proto kan makkelijk in hoekschop werken. Tien minuten later is Westerlo uitgeteld na een doelpunt van Fransman Espartero. Niet geheel terecht, maar de score staat op het bord. Delen probeert nog met een mooi schot, maar Proto speelt een uitstekende wedstrijd en redt ook nu.
Zo eindigt een slechte wedstrijd op een overwinning voor een efficiënt La Louvière. Al had een gelijkspel rechtvaardiger geweest.