Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Charles Tondreau
Brussels pakt belangrijke zege
Filip Van der Elst

FC Brussels won, na een zwakke partij, op het veld van Mons. Vooral de thuisploeg was gedurende 90 minuten ondermaats, en Brussels wist in een betere tweede helft een 1-0-achterstand nog op te halen.

De thuisploeg startte met aanvallende intenties, en Nys had een supersave in huis toen Goussé van dichtbij kon intikken. Brussels zette daar, op een zwakke kopbal van Culek, niets tegenover. Behalve toen Vandeputte een (altijd) goede vrije trap van Christ Bruno overtikte. De goal viel dan toch nog aan de overkant: kort voor rust stuurde Datti slim Goussé diep, die deze keer wel scoorde: 1-0, geen onverdiende voorsprong, want de Brusselaars waren nog zwakker dan hun tegenstanders.

De tweede helft startte perfect voor Brussels: geknoei achterin bij Mons had een doelpunt van Culek tot gevolg. De bezoekers gingen daarna beter voetballen en hielden Mons meer uit de wedstrijd. Voskoboinikov had de 1-2 aan de voet, maar van dichtbij tikte hij over. Maar Brussels scoorde toch nog: invaller Selemani met een goede pass voor die andere invaller, Kristof Snelders, en die scoorde zijn eerste goal voor zijn nieuwe club, die hij dan ook uitbundig vierde.

Brussels pakt zo een belangrijke driepunter, ook al was het voetbal (zeker in de eerste helft) niet altijd mooi om te zien. Voor Mons dreigt er een crisis, al behoudt de voorzitter het vertrouwen in trainer Sergio Brio.