Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi te sterk voor Beveren
Anthony Van der Planken

De afgelopen jaren moest Charleroi steeds knokken voor het behoud, maar nu lijken de Karolo's al na enkele speeldagen gered. Winst tegen Beveren bracht hen vanmiddag op een voorlopige vijfde plek.

Beveren startte furieus. Al na drie minuten kwam de UEFA-Bekerdeelnemer op voorsprong. Romaric legde de bal, mede dankzij het natte veld, in het doel. Charleroi ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die al gauw: Volders kon een knal van Chabaud nog weren, maar de rebound van Orlando uit het doel houden, lukte niet.

De wedstrijd hobbelde verder naar de rust. De spelers mochten uiteindelijk de kleedkamers opzoeken met een logische gelijke stand. Beveren bracht nog wel frivool voetbal, maar zoals gewoonlijk lukte scoren niet.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Beveren:
Laquait kon maar net redding brengen op een schot van Sanogo. Een kwartier voor het einde sloeg Charleroi alsnog toe. Oulmers bracht het Stade du Pays in extase door de 2-1 binnen te knallen. Beveren kon niets meer doen aan die achterstand. De Ivorianen zakken naar plek veertien, terwijl Charleroi vijfde staat.