Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Bergen houdt Genk op gelijkspel
Anthony Van der Planken

Racing Genk is thuis niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Bergen. Jos Daerden stunt zo al meteen bij zijn debuut.

Bergen nam een blitzstart. Al na vijf minuten kwamen de Walen op voorsprong: Goussé testte meteen keeper
Franssen uit. Die laatste bracht aanvankelijk nog redding, maar op de herneming van Datti was hij kansloos. Genk was dus meteen op achtervolgen aangewezen, maar het wist daar goed mee om te gaan. De Limburgers scoorden al gauw de gelijkmaker: De Camargo zette voor voor Kevin Vandenbergh, die met wat moeite de bal in doel kreeg. De doelpuntenmaker kreeg daarna nog enkele uitstekende kansen, maar afwerken bleek enorm moeilijk. Ook Daerden kreeg een scoringsmogelijkheid, maar hij knalde recht op keeper Van De Putte.

Op slag van rust kreeg Bergen dan weer een reuzenkans. Datti verscheen alleen voor Franssen, maar miste uiteindelijk koelbloedigheid. De bal ging net naast het doel van Genk, tot grote frustratie van Datti zelf.

Genk startte de tweede helft erg slordig. Dat resulteerde iets na het uur in een zure tegentreffer:
Cortes kreeg de 1-2 op een schoteltje aangeboden door Franssen. De Limburgse supporters werden plots gewekt uit hun roes en trakteerden trainer René Vandereycken op een fluitconcert. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar ook enkele keren dicht bij: een vrije trap van De Condé belandde op de paal en Beslija miste van dichtbij. Datti kwam daarna nog dicht bij de 1-3, maar het was uiteindelijk toch Genk dat nog wist te scoren. De Limburgers scoorden dit seizoen al vaak in de laatste minuten en deden dat ook dit keer: Engelaar zorgde voor algemene opluchting door de 2-2 binnen te tikken. In de slotminuten kregen zowel Daerden als Goussé nog rood.

Genk speelt dus opnieuw gelijk. Daarmee schiet men niks op in het klassement. Het blijft voorlopige zevende. Bergen pakte haar zesde punt van de competitie, maar blijft in de degradatiezone hangen.