Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard rukt op
Anthony Van der Planken

Standard zette vanavond zijn opmars verder na een verdiende 2-0 zege tegen Westerlo, dat door dit verlies een niet al beste zaak doet.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was er niet veel te beleven op het veld. Standard had wel het meeste balbezit, maar het deed daar te weinig mee.

Toch opende Standard de score. Mohammed Tchité stifte de bal heerlijk over Bart Deelkens en de bal belandde in doel, 1-0. Westerlo schoot wakker, maar uitgespeelde kansen konden ze niet verzilveren. Het was Standard die op het halfuur de score verdubbelde. Mario Verheyen tackelde Karel Geraerts foutief in het strafschopgebied en een penalty was het logische gevolg. Philippe Leonard schoot de bal rustig langs Bart Deelkens in doel. Op het einde van de eerste helft scoorde Westerlo bijna nog de aansluitingstreffer, maar Sadio Ba knalde tegen de kruising.

De tweede helft verliep meer evenwichter. Westerlo voerde de druk op en dat resulteerde in een goede kans via Peter Utaka, maar de bal wilde er maar niet ingaan. Even later kon Sambegou Bangoura de partij helemaal in het voordeel van de Rouches beslechten, maar Deelkens bracht redding. Westerlo bracht nog Alex Brosque in als extra aanvaller, maar dat mocht niet meer baten. Standard won verdiend en het heeft voorlopig de derde plaats beet in het klassement.