Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
spektakel op het Lisp
Ronny anthonis

Lierse wist in een partij die bol stond van de spanning toch de drie punten thuis te houden. Een overwinning die de Pallieters weer kan doen ademen, zij verlaten nu de gevarenzone. De wedstrijd eindigde spijtig genoeg in mineur met domme rode kaarten. Er werden er in totaal maar liefst drie getrokken.

Gent was in de eerste helft licht de betere ploeg maar Lierse kon makkelijk opvangen en af en toe tegenprikken.
Vooral via de flanken was Lierse gevaarlijk. Mitu en Delorge vonden elkaar goed en dat resulteerde ook in een doelpunt. Delorge kreeg de bal toegespeeld en twijfelde niet, 1-0 op het half uur.

Na de rust meteen een opmerkelijk wissel bij Lierse. Yves Van Der Straeten liet zich onder de lat vervangen door Mardulier. De Lierse-doelman liet zich preventief vervangen vanwege een verrekking. Gent begon meer en meer druk te zetten op Lierse maar verloor dan Cherrad. Een heel domme rode kaart nadat hij nog net  in het zicht van de scheidsrechter De Roeck een trap verkocht.

De gevaarlijkste mannen van de tweede helft waren ook in de tweede de hoofdrolspelers. Alweer assist Mitu, doelpunt Delorge. Zijn tweede van de avond, twintig minuten voor tijd. Lierse had geen problemen en Delorge bleef de flanken maar aflopen, steeds voorbij zijn man, zijn assist werden niet omgezet in goals.
Aan de overkant was het wel raak, Boussoufa maakt tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, 2-1, het werd nog een spannende slotfase. Zeker wanneer iets later Werry Sels zijn tweede geel, en dus rood, te pakken had.
tien tegen tien. Gent begon steeds meer en meer te drukken en kwam dicht bij de 2-2 maar Archie Thompson schoot via de paal alle twijfels weg. Jarakovic kon in blessuretijd de 3-2-eindstand nog op het bord schieten.

Net voor affluiten pakte Cooreman nog een domme rode kaart, misschien wel de domste van de avond. Cooreman ging hard in op mede-matchwinnaar Marius Mitu, een terechte rode kaart, de derde van de avond.