Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Tivoli
Germinal Beerschot doet het in extremis
Anthony Van der Planken

La Louvière is er niet in geslaagd om zich dichter bij Club Brugge en Anderlecht te zetten. De Wolven geraakten thuis niet verder dan een gelijkspel tegen het sukkelende Germinal Beerschot.

La Louvière kwam nochtans erg vroeg op voorsprong. Ishiaku kon profiteren van mistasten in de Antwerpse verdediging en legde de 1-0 makkelijk binnen. Het betekende het begin van een stevig Waals offensief. Germinal Beerschot wist met momenten niet meer waar het het had en kon haar spits Joao Paulo maar niet bereiken. Na twintig minuten had Djebbour de score moeten verdubbelen, maar hij faalde oog in oog met een sterke Luciano. Op het halfuur was Germinal Beerschot erg dicht bij een treffer: Daniel Cruz leek een vrije trap prachtig binnen te trappen, maar doelman Silvio Proto pakte nog uit met een ultieme reflex. Germinal Beerschot putte er moet uit, want het kon eindelijk een vuist ballen tegen La Lou.

Net na rust kon Djebbour de bezoekers opnieuw de doodsteek geven, maar zijn inzet werd van de lijn geveegd door Kris De Wree. La Louvière bleef de betere ploeg, al zakten de Walen ook steeds verder en verder terug. Tien minuten voor het einde scoorde Camara ei zo na de 1-1. Vijf minuten later was het dan toch raak: Daniel Cruz verschalkte doelman Proto na defensief gestuntel van de thuisploeg. De bezoekers namen zo alsnog een punt mee uit La Louvière.

La Lou blijft zo derde met 17 punten. Germinal Beerschot stijgt naar stek nummer 12.