Stadion: Le Canonnier
Oostende pakt punt in Moeskroen
Anthony Van der Planken

Oostende is er in Moeskroen in geslaagd om een punt te pakken. De kustploeg pakte daarmee haar vierde punt van het seizoen. Winnen lukte nog altijd niet.

Heel even zag het er naar uit dat Oostende de wedstrijd ging winnen. In de achtste minuut zorgde Marco Nijs immers voor verstomming op Le Canonnier door een vrije trap mooi binnen te leggen. Moeskroen reageerde echter attent: slechts vijf minuten later scoorden Les Hurlus al de gelijkmaker. Dat gebeurde via Gregoire, die een voorzet van Lorenzi binnen kopte.

De wedstrijd werd na die twee snelle doelpunten een stuk minder. De thuisploeg probeerde wel, maar het zag haar kansen telkens afgevlagd worden door de lijnrechter. Scoren lukte dan ook niet. Bij de rust hingen de bordjes nog steeds in evenwicht.

Op het uur kreeg Oostende een goede kans op de 1-2. Thuisdoelman Martin kon een bal echter net voor de voeten van de vrijstaande Serge Djamba-Shango weghalen. In het laatste halfuur kreeg Moeskroen nog enkele goede kansen, maar vooral Lecomte liet het afweten in de afwerking. De wedstrijd eindigde zo uiteindelijk op een logisch gelijkspel.

Oostende blijft zo de rode lantaarn met zich meezeulen. Moeskroen doet het een stuk beter, want zij staan negende.