Datum: 05/11/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Anderlecht heeft vandaag de kans om druk te zetten op leider Standard, dat morgen Westerlo op bezoek krijgt. Franky Vercauteren laat opnieuw Olivier Deschacht op de bank. Michal Zewlakow krijgt na zijn sterke prestatie in Liverpool het vertrouwen van zijn coach, hij start wellicht als linksachter. Opmerkelijk is dat niet Mbo Mpenza voorin speelt, maar Nenad Jestrovic. De Serviër krijgt duidelijk het vertrouwen van Vercauteren.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, De Man Mark, Tihinen Hannu, Juhasz Roland, Zewlakow Michal, Wilhelmsson Christian, Zetterberg Pär, Vanderhaeghe Yves, Goor Bart, Akin Serhat, Jestrovic Nenad.
Charleroi: Laquait Bertrand, Defays Frank, Ribault Remi, Varga Velimir, Camus Fabien, Chabaud Sébastien, Christ Grégory, Detal Thibaut, Kéré Mahamoudou, Dos Santos Costa Orlando, Sterchele Francois.
1
Opvallende wissel bij Anderlecht: Franky Vercauteren kiest alsnog voor Anthony Vanden Borre in plaats van Yves Vanderhaeghe. Het goudhaantje van Sporting mag voor het eerst dit seizoen centraal op het middenveld plaatsnemen.
6
Keré kan koppen, maar Silvio Proto houdt de bal prachtig uit zijn doel. Achteraf bleek dat Keré wel was afgefloten voor buitenspel, loos alarm dus. Charleroi beheerst de beginminuten.
7
Zetterberg en Wilhelmsson brengen de bal aan tot bij Serhat, maar Jestrovic blokt het schot van zijn Turkse ploegmaat.
15

Goal
Doelpunt van Anthony Vanden Borre (Onbekend Onbekend)
Vanden Borre dankt Franky Vercauteren voor het vertrouwen, en scoort in zijn eerste match op het middenveld meteen een prachtig doelpunt. De pas 17-jarige Belg werkt de bal overhoeks voorbij Bertrand Laquait. Anderlecht leidt dus in eigen huis, het staat 1-0.
24
Ribaut en Varga lopen mekaar voor de voeten, en Nenad Jestrovic kan bijna profiteren, hij trapt de bal net naast de kooi van Laquait.
27

Goal
Doelpunt van Francois Sterchele † (Onbekend Onbekend)
Orlando breekt door en bewaart goed het overzicht. De Braziliaan biedt François Sterchele de gelijkmaker aan en die prikt zijn vijfde van het seizoen tegen de netten.
29

Goal
Doelpunt van Christian Wilhelmsson (Onbekend Onbekend)
Serhat biedt Christian Wilhelmsson een prima mogelijkheid aan, die de Zweed niet onbenut laat. Hij lukt zijn tweede goal van het seizoen, en brengt Anderlecht opnieuw op voorsprong.
32
Nenad Jestrovic probeert het van buiten de zestien, maar Laquait haalt de bal gemakkelijk uit zijn doel.
42
De match sleurt zich naar de rust. Anderlecht staat 2-1 voor, en controleert de wedstrijd. Wilhelmsson is duidelijk in vorm, terwijl Jestrovic nog moet zoeken naar het vertrouwen.


Scheidsrechter
Rust
Het werd een prachtig eerste halfuur, gekruid door drie doelpunten. Christian Wilhelmsson is dé man in vorm de laatste weken bij Anderlecht, en ook nu zette hij Sporting op voorsprong. Jestrovic beleefde geen al te beste eerste helft. Wel positief was het debuut van Anthony Vanden Borre centraal op het middenveld. Hij speelde prima en scoorde de openingsgoal. Rusten hier in Anderlecht-Charleroi, bij een stand van 2-1.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
49

Goal
Doelpunt van Hannu Tihinen (Onbekend Onbekend)
De Vliegende Fin van Anderlecht kopt de 3-1 binnen. Helemaal vrij en ongedekt kan Tihinen zijn ploeg op rozen zetten.
52
Serhat krijgt een kleine tik van Kéré, maar gaat spectaculair naar de grond. De Charleroi-verdediger maakt veel ophef, en geeft de Turk een slag. Scheidsrechter Bourdhouxe laat het allemaal maar begaan.
55
Jestrovic gaat neer in het strafschopgebied, het publiek vraagt voor de tweede maal een penalty, maar opnieuw wijst Bourdhouxe niet naar de stip.
58
Een blessure voor Anthony Vanden Borre. De doelpuntenmaker gaat neerzitten, tast naar de dij, en vraagt om een wissel aan Franky Vercauteren.
59
Vervangen Yves Vanderhaeghe
Ingevallen Anthony Vanden Borre

De geblesseerde Vanden Borre wordt vervangen door Vanderhaeghe.
61
Een doelpunt van François Sterchele wordt ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Het blijft opletten voor Anderlecht.
63
Opnieuw wordt Sterchele ten onrechte afgevlagd. Scheidsrechterlijke dwalingen kruiden deze wedstrijd.
65
Orlando kopt naar doel, maar Silvio Proto gaat goed en snel naar de grond. Een prima wedstrijd alweer van de Anderlecht-doelman.
66
Vervangen Izzet Akgül
Ingevallen Grégory Christ


66
Vervangen Fabien Camus
Ingevallen Nasrédine Kraouche

Dubbele wissel bij Charleroi. Akgül en Camus gaan proberen de achterstand om te buigen.
70
Vervangen Mbo Mpenza
Ingevallen Nenad Jestrovic

Het nummer 9, Mbo Mpenza komt het nummer 8, Nenad Jestrovic vervangen. Jestrogol speelde een zwakke partij en wordt terecht gewisseld.
77
Defays kan in de rebound de bal binnenwerken, maar Mbo Mpenza, net ingevallen, haalt de bal van de lijn. Het blijft maar bibberen voor de vice-kampioen.
80
Tien minuten voor tijd zet Serhat een prima actie op. De Turk zet Mbo Mpenza alleen voor Laquait, maar de ingevallen Mpenza kan de prachtige kans op de 4-1 niet benutten.
81
Omgekeerd verhaal deze keer: Mpenza biedt Serhat een kans aan, maar die laat de mogelijkheid onbenut.
82
 Gele kaart voor Izzet Akgül

82
Vervangen Olivier Deschacht
Ingevallen Serhat Akin

Serhat Akin, die een prima wedstrijd speelde, wordt vervangen door Olivier Deschacht. Vercauteren lijkt de boel achterin te gaan dichtgooien.
83
Pär Zetterberg kent één van zijn betere wedstrijd dit seizoen. Ook nu zondert hij Bart Goor weer af, maar die schiet voorlangs. De zege lijkt nu binnen bereik voor Anderlecht, met nog zeven minuten op de klok.
87
Charleroi kan geen slotoffensief openen, en de drie punten en de voorlopige leiderspositie voor paars-wit lijken nu helemaal zeker.
90
Er komen drie minuten bij, al lijkt dat niet voldoende te zijn voor Charleroi.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.