Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Freethiel
Beveren haalt zwaar uit
Dirk Pieters

Beveren, de nummer veertien in het klassement nam het vandaag op tegen Cercle Brugge. De thuisploeg moest het doen zonder Né, Arunina en Kaiper. Ook de bezoekers konden niet rekenen op Milosevic en Roiha startte op de bank.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar het schot van Sanogo werd makkelijk gestopt door doelman Vandendriessche. Voor de rest gebeurde er in het eerste kwartier vrij weinig. Opnieuw Sanogo in samenspel met Gervinho, maar Vandendriessche stond goed te keepen. Voor Cercle nog geen enkele kans, enkel Pivaljevic bleef voorin. En de Cercle-doelman moest opnieuw zijn kunnen tonen op een poging van Dissa. In de 25ste minuut kreeg Beveren wat het verdiende. Junior met een enig mooi schot, Vandendriessche had geen schijn van kans. Amper twee minuten later kreeg Beveren een strafschop, maar Sanogo schoot knullig over. De kansen bleven komen en net over het halfuur scoorde Dissa, na een snelle aanval, het tweede Beverse doelpunt. Cercle kon één keer dreigen en zo mocht Beveren gaan rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

Vlak na rust scoorde Pivaljevic bijna de aansluitingstreffer, maar doelman Copa had een mooie redding in huis. Beveren bleef mooi voetbal spelen en scoorde via Seka zelfs een derde maal. De capriool ging voorbij doelman Vandendriessche. De thuisploeg kreeg er geen genoeg van. Dissa kopte zijn tweede van de avond binnen op een voorzet van Fontenette. De enige speler die voor wat gevaar kon zorgen bij Cercle was Pivaljevic, maar scoren kon de ex-aanvaller van Antwerp niet. Bij Beveren ging het vanzelf, de forfaitcijfers stonden op het bord. Gervinho scoorde een prachtig doelpunt. In de laatste minuut kon Cercle toch nog tegen scoren, Valenta verraste doelman Copa met een afstandsschot. Die late tegentreffer kon de pret op de Freethiel niet temperen.

Beveren won met zware 5-1 cijfers van Cercle Brugge. Door deze overwinning komt Beveren terecht op een twaalfde plaats met 16 punten. Cercle heeft er nog ééntje meer dan Beveren.