Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Genk wint van kleurloos Lierse
Ronny anthonis

Voor oogstrelend voetbal moest u dit weekend niet in Lier zijn. Genk kon nooit echt imponeren en deelde slechts sporadisch enkele prikken uit. Lierse zat alweer vol goeie wil en speelde aardig mee in de beginfase. Maar alweer zakten de kopjes na een tegendoelpunt. Uiteindelijk kon Genk relatief makkelijk uitlopen tot 2-0. De eerredder in de laatste seconde was slechts een kleine pleister op de grote wonde voor Lierse. Het enige excuus voor Lierse is het feit dat men Wils, Nunes, Cruz en Lovrek moest missen. Daardoor moest het hele middenveld herschikt worden bij de Pallieters. Genk mistte enkel Kevin Vandenbergh.

De beginfase deed het beste vermoeden voor de rest van de partij. Enkele mooi acties langs beide kanten een ook wat halve kansen voor Genk. De bezoekers toonden zich wel de betere ploeg, een kopbal van Vandooren raakte de lat. Iets daarna mocht Peeters trappen, de bal werd van de lijn gehaald door Nnaji, Engelaard schoot de rebound tegen de paal. Net terwijl het leek dat Lierse zich ging herpakken na de grijze maanden scoorde Genk via Engelaar op voorzet van Soetaers. Diezelfde Soetaers mocht even later zelf de bal binnentrappen na een mooi ren, Genk met twee doelpunten voorsprong de rust in.

Lierse toonde zich weer strijdvaardig in de tweede helft. Het kreeg mooie kansen via Imschoot en een schot van Iakovenko. Genk wou niet meer en Lierse kon niet meer. De partij bloedde stillaan dood naar het einde toe. Enkel Defoer en Engelaar konden nog dreigen voor de bezoekers maar toen was het beste er ook al af bij Genk. In de allerlaatste seconde kon Fassotte nog milderen tot 1-2. Lierse staat nu helemaal afgezonderd op de laatste plaats met nu al vier punten achterstand op GB.