Datum: 20/11/2005 15:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Schiervelde
Roeselare stuurt Moeskroen met forfaitscore huiswaarts

Roeselare bevestigde vanmiddag zijn goede thuisreputatie en won met 5-0 van Moeskroen. Halverwege de eerste helft kon Eloi de score openen. Door de rode kaart van Custovic stond Moeskroen al vlug met tien man. In de tweede helft kon Roeselare de score uitdiepen. Moeskroen eindigde de wedstrijd nog met negen.

Dennis Van Wijk kon geen beroep doen op de geschorste Annys, De Coninck iwa zijn vervanger. Coquelet krijgt de voorkeur op El Araichi. Koen De Vleeschauwer, die zeven jaar bij Moeskroen speelde, was twijfelachtig maar startte toch. Bij Moeskroen was het zoeken naar fitte spitsen, Tailson en Fellahi waren niet fit. Dimbala speelde in de spits. De scheidsrechter van dienst was niet Paul Allaerts zoals aangekondigd, maar Bourdouxhe. Allaerts vervangt vanavond Vervecken in het duel tussen Westerlo en Anderlecht.

De wedstrijd startte gelijkopgaand, beide ploegen creƫrden enkele kleine kansjes. Sierens pakte een schot van Dugardein en aan de overkant toonde Luzi dat hij geen slechte keeper is. De wedstrijd typeerde zich in het begin vooral met veel slordigheden en balverlies. Er hing een laag winterzonnetje boven Schiervelde. En die zon vergemakkelijkte het voetballen niet. Halfweg de eerste helft kon Roeselare de match toch wat meer in handen nemen. Dat resulteerde meteen al in een doelpunt. Een vrije trap van De Coninck raakte niet weg en Eloi kon knap Luzi verslaan. 1-0 voor de bezoekers.

Roeselare nam de match nu volledig in handen, een schot van Eloi werd afgeblokt en vluchtschoten van Dufour gingen tot twee keer toe maar net naast. Opschudding dan tien minuten voor rusten, Custovic ging te fel door op Vaesen. Bourdouxhe greep meteen naar de rode kaart. Het incident werd gevolgd door een robbertje vechten zonder grote gevolgen. De laatste tien minuten was een maat voor niks en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kon Roeselare al vlug twee keer dreigen. Twee keer na een te kort terugspelen van Hatchi. Coquelet kon niet profiteren. Moeskroen kwam niet verder dan een hoge omhaal van Filekovic waar doelman Sierens echter geen problemen mee had. Door de man minder had Moeskroen moeite om een vrijstaande man te vinden, dit mede door de goede organisatie van Roeselare. Op het uur kon Roeselare de score verder uitdiepen. Een hoekschop van Joly werd knap binnengekopt door Eloi, die zo zijn tweede van de avond scoorde. Enkele minuten later kan Coquelet door de buitenspelval glippen, zijn lob over Luzi strandde echter op de paal, de rebound van Eloi kreeg hetzelfde lot toegedicht. Uitstel is geen afstel en twintig minuten voor tijd kon Coquelet opnieuw richting Luzi, deze keer met meer succes. De 3-0 stond op het scorebord en de match leekt gespeeld.

Roeselare drukte door en via Eloi kwam het nog op 4-0, de voorzet kwam van de voet van Martijn Monteyne. In de slotfase kreeg Noukeu nog een rode kaart na een elleboogstoot, Moeskroen nu nog met negen. Twee minuten voor tijd kon Eloi met zijn vierde van de middag de afgang voor Moeskroen volledig maken, meteen ook zijn achtste van het seizoen. Het was de tweede keer op rij dat Roeselare thuis vijf keer kan scoren. Niet slecht voor een neo-eersteklasser. Door deze overwinning komt Roeselare op een knappe tiende plaats te staan. De Roeselarenaars hebben reeds 18 punten, een aantal punten waar men voor het begin van de competitie slechts kon van dromen. Moeskroen blijft met 13 punten net boven de degradatiezone hangen.  [AN]