Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Club wint moeiteloos van Wolven
Ruben Claesen

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen om in het spoor te blijven van de top van de rangschikking, namelijk winnen. Club kwam tegen een verdedigend ingesteld La Louvière nooit in de problemen en won met afgetekende 4-0-cijfers. Javier Portillo bewees zijn waarde met een goal en een assist.

Javier Portillo kreeg de voorkeur op Rune Lange, Gvozdenovic verving de geblesseerde Blondel. De bezoekers moesten het zien te doen zonder de aanvallers Nordin Jbari en Aco Stojkov.

De thuisploeg kwam al na enkele tientallen seconden op voorsprong, maar de goal van Portillo werd wegens terecht buitenspel afgekeurd. Ook Balaban en Leko konden een sterke Cordier niet verschalken. Het eerste en enige wat La Louvière voor rust klaarkreeg, was een kopbal van Sergio Sanchez die door Butina knap gepakt werd. Blauw-zwart bleef zoeken naar de 1-0, en kwam daar erg dichtbij toen Portillo rond het halfuur de lat op zijn weg vond. Dat de Wolven voor rust niet op achterstand kwamen, mogen ze volledig danken en hun keeper Cordier, die ook nog inzetten van Balaban en Portillo afweerde.

Wat Portillo in de eerste minuut van de eerste helft deed, deed hij in de tweede nog eens over, al telde zijn doelpunt ditmaal wél. Clement verlengde de corner van Leko en de Spanjaard knikte binnen: 1-0. De ban leek gebroken voor de West-Vlamingen, want tien minuten later werd de score verdubbeld. Verheyen gaf voor, Leko nam heerlijk in één tijd op de slof en Cordier was geklopt: 2-0. En Club bleef komen, La Lou was nergens meer. Een vrije trap van Leko werd door Cordier uit de hoek gehaald. In het midden van de tweede helft was het weer kassa. Ditmaal een voorzet van Vermant, de ingevallen Lange kopte keihard binnen: 3-0. En nog was het niet gedaan, want tien minuten voor tijd zorgde Grégory Dufer, ook ingevallen, op aangeven van Portillo voor de 4-0. Brugge vond dat voldoende, de Walen ook, en zo bleef het bij vier treffers.