stvSTVV
Germinal Beerschot
Datum: 19/11/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stayen
Germinal Beerschot sluit aan bij STVV
Jan Martynowski
| 0 reacties
Germinal Beerschot sluit aan bij STVV
Foto: © SC

Germinal Beerschot behaalde een levensnoodzakelijke overwinning in Sint-Truiden. De 1-2 was misschien lichtelijk gevleid, maar daar zullen ze op het Kiel niet om rouwen. Sint-Truiden verkijkt de kans afstand te nemen van de onderste regionen.

Het was nochtans de thuisploeg die het gretigst begon. Bezoekend doelman Luciano had het echter zo niet gezien en wierp zich tweemaal met lijf en leden voor de bal. Germinal Beerschot plooide achteruit, maar loerde op de counter. Daarvoor had het de bliksemsnelle Gil. De Braziliaan liep op het half uur de Truiense defensie eraf zoals een Ferrari een kevertje achter zich laat, maar Boekcx kon afweren. Op de daaropvolgende corner moest de jonge vervanger van Belic zich echter gewonnen geven. Een vrijstaande De Roeck kopte staalhard binnen en vierde zijn eerste doelpunt in paars-wit uitbundig. Sint-Truiden wist even niet van welk hout pijlen maken, en veel gevaar kon het niet meer voortbrengen. Op een stijlvolle redding van Luciano na was er niet veel meer te beleven. Wel markant was  het beeld van een bloedende De Wree, maar de rechtsachter werd in allerijl opgelapt.

Tien minuten na de rust was het Kanarie-liedje helemaal gedaan. Messoudi met de mooie pass op Tosin Dosunmu, en voor de kleine Nigeriaan was de bal over Boeckx lobben een koud kunstje. Nummer negen al voor de kwieke spits. Sint-Truiden protesteerde en zag buitenspel, maar Breda liet -terecht- doorspelen. Het spelbeeld veranderde niet. De thuisploeg moest wel komen, maar speelde inspiratieloos en flauw. Hajnal kon Luciano even bedreigen, maar de Braziliaan gaf geen krimp. Toch was het even later wel raak. Stolica trapte een vrije trap mooi in de kruising. Even leek het dat de bezoekende goalie de bal nog uit zijn doel zou ranselen, maar zijn kattensprong was vergeefs.

Met deze zege haalt Germinal Beerschot zes op zes, en komt het op een punt van STVV. Niet dat het mooi oogde, maar efficiënt was het wel. De kanaries van hun kant speelden inspiratieloos en kunnen zich best snel herpakken, want ook het Limburgse publiek lijkt het huidige spelpeil niet te pikken. Vooral de wissel Hajnal - De Condé kon op veel onbegrip van al wat geel-blauw is rekenen.