wesWesterlo
andAnderlecht
1-1
48' Pär Zetterberg (pen)
2-1
Datum: 20/11/2005 18:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Het Kuipje
Anderlecht laat koppositie liggen
Kristof Blomme

Anderlecht is er opnieuw niet in geslaagd te winnen bij Westerlo. De thuisploeg kwam op voorsprong via een knappe goal van Utaka. Vroeg in de tweede helft bracht Zetterberg vanop de stip de bordjes weer in evenwicht. Uiteindelijk zorgde Coelho opnieuw via een elfmeter voor 2-1.

De match was amper begonnen of Anderlecht kreeg al een grote kans. Van Kerckhoven liet de bal lullig onder z'n voet glippen, waardoor Wilhelmsson alleen op Gaspercic kon stormen. De doelman lag goed in de weg. In de rebound vlamde Mpenza op de kruising. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de eerste kans. Coelho sneed goed naar binnen en vond daar Utaka, die heerlijk afwerkte. Even later was er een hoekschop van Van Imschoot, die werd net over gekopt door Verheyen. Veel kansen waren er niet in de eerste helft. Westerlo controleerde de match, Anderlecht speelde te traag en slordig. Vijf minuten voor de pauze dan toch een goeie actie van Wilhelmsson op links. Hij kon Serhat bereiken, maar hij schoot op de vuisten van Gaspercic.

Na amper drie minuten in de eerste helft zette Wilhelmsson zich goed door in het strafschopgebied. De Zweed ging gemakkelijk naar de grond. Allaerts trapte erin en wees resoluut naar de stip. Zetterberg nam het cadeau in dank aan. Ook in de tweede helft waren er weinig kansen. Enkel Kompany, Van Imschoot en Ntuka konden van ver proberen, maar te zwak. Na 77 minuten belette Tihinen Ntuka de doorgang, opnieuw penalty volgens Allaerts. Coelho stuurde Proto naar de verkeerde hoek, 2-1. Vijf minuten later besliste uitblinker Utaka de match bijna helemaal. Hij kon alleen naar Proto, maar de doelman reageerde goed. Na een klutsbal kwam Mpenza aan de overkant in balbezit. Hij kon uithalen, maar Gaspercic redde. Verder kwam Anderlecht niet meer. Hierdoor laten ze de leiderspositie liggen.