Anderlecht kan leider worden

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht kan leider worden
Foto: © SC

Zondagavond zijn er nog twee wedstrijden in de hoogste klasse. Anderlecht staat voor een moeilijke opgave bij Westerlo. Paars-wit kan wel de leiding overnemen van Standard. De Rouches gingen zaterdag onderuit bij Brussels met 3-1. Club Brugge deed een goeie zaak. Zij wonnen met 4-0 van een zwak La Louvière. Met de topper Standard-Anderlecht op het programma volgende week kan het bovenin nog heel spannend worden. Om 20 uur sluiten Lierse en Genk de speeldag af.

Westerlo ontvangt in een uitverkocht Kuipke het nummer twee, Anderlecht. De thuisploeg, die voorlopig zesde staat, moet het wel enkele maanden doen zonder Jef Delen. Hij kampt met een zware liesblessure. Ook Elejiko staat enkele weken aan de kant. Beloufa en Modubi zijn er ook niet bij. Bij Anderlecht moest Vanderhaeghe spelen met de reserven, net als Baseggio en Pujol. Hij behoort wel tot de kern. Vanden Borre is nog licht twijfelachtig. Juhasz blesseerde zich op training en behoort niet tot de wedstrijdkern. Kompany start in de basis. Scheidsrechter voor deze partij is Paul Allaerts.

Vermoedelijke opstellingen:

Westerlo:
Gaspercic; Scasny, Verheyen, Van Kerckhoven, Evens; Wagemakers, Mennes, Janssens, Van Imschoot; Coelho, Utaka.

Anderlecht: Proto; Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht; Wilhelmsson, De Man, Zetterberg, Goor; Serhat, Mpenza. 

De match tussen Lierse en Genk is heel belangrijk voor beide ploegen. De thuisploeg moet proberen van de laatste plaats weg te geraken. Genk moet de trein stilaan weer op de rails krijgen. Bij Lierse zijn Lovrek, Mrdja en Timmermans alvast uitgeschakeld. Ook Daniël Cruz is er opnieuw niet bij. De middenvelder is ziek. Alessandro zit op de strafbank. Bij Racing Genk recupereert Broos Matoukou en Oliseh. Zij komen terug uit schorsing. Chatelle, Stojanovic en Sigurdsson zijn niet wedstrijdfit. Ook Daerden, Cornelis en Claessens zijn er nog niet bij. Verdediger Mikulic is geschorst.

Vermoedelijke opstellingen:

Lierse:
Van der Straeten; Andic, Fassotte, Nnaji, Kacic; Raeymaeckers, Wils, Milenkovic, Iakovenko, Imschoot; Vairelles.

Genk: Moons; Van Goethem, Soley, Matoukou, Vandooren; Wamfor, Defour, Engelaar, Soetaers; Peeters, Vandenbergh.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties