Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De bezoekers moeten het doen zonder Mbarek Boussoufa. Voor de rest kan Georges Leekens beroep doen op al zijn manschappen. Datti en Smoje waren wel licht onzeker en spelen niet. De thuisploeg kan haar sterkste formatie tussen de lijnen brengen. Er hangt een dichte mist in het stadion, maar de wedstrijd gaat gewoon door.
Charleroi: Laquait Bertrand, Defays Frank, Ribault Rémi, Varga Velimir, Chabaud Sébastien, Christ Grégory, Reina Loris, Kéré Mahamoudou, Kraouche Nasrédine, Dos Santos Costa Orlando, Sterchele Francois.
Gent: Herpoel Frédéric, Laybutt Stephen, Lombaerts Nicolas, Blessing Anyanwu Cinedu, De Beule Davy, Gregoire Christophe, Mamouni Mamar, Vrancken Wouter, Martens Sandy, Foley Dominic, Trajcev Jovica.
1
Scheidsrechter Hamer fluit de partij op gang.
10
Het ligt niet aan de mist, maar vooralsnog hebben we nog geen kansen gezien.
25

Goal
Doelpunt van Frank Defays (Onbekend Onbekend)
De eerste kans is meteen ook een doelpunt. Grégory Christ trapt een vrije trap op het hoofd van Frank Defays. De verdediger kopt in de verste hoek binnen, 1-0.
26
 Gele kaart voor Anyanwu Cinedu Blessing
Voor Blessing is dit de derde gele kaart van het seizoen. De volgende wedstrijd is hij er dus niet bij. Volgende week speelt Gent thuis tegen Westerlo.
29
Grégory Christ is de actiefste man op het veld. Hij probeert het nu vanop grote afstand, maar zijn schot gaat naast. De wedstrijd is alles behalve genietbaar.
40
We naderen de rust. Charleroi is de ploeg die het meest wil, maar voor goed voetbal moet je voorlopig niet in Charleroi zijn.
41
De eerste keer dat Gent heel flauw komt dreigen. Een vrijschop van Lombaerts wordt door Foley zwak naast het doel van Laquait gekopt.
45
We krijgen twee minuten extra speeltijd.

Scheidsrechter
Rust
Charleroi staat op voorsprong en dat is min of meer verdiend omdat de thuisploeg het minst slecht was tijdens deze eerste helft. Het was dus een half mirakel dat we een doelpunt hebben gezien in deze erbarmelijke eerste periode.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft. Hopelijk heeft de koffie voor de nodige inspiratie gezorgd. Indien niet, dan moeten we hopen dat de spelers het beter doen met een oranje in plaats van een witte bal.

52
Kere levert slordig in bij Foley. Die probeert het vanop ongeveer 25 meter en zijn poging mist maar net het doel.
55
Laquait moet eindelijk eens ingrijpen, al moet hij niet veel moeite doen om een schot van Zoko te pakken.

67
De beste kans van de wedstrijd. Mamouni brengt de bal voor en Davy De Beule kan de gelijkmaker binnenschieten, maar dat lukt niet.
73
Een mislukte poging van Foley komt bij Vrancken terecht. Die haalt uit, maar via Ciman gaat de bal in hoekschop. Gent wordt stilaan de betere ploeg.